Maandelijks archief: augustus 2017

Victor`s Blog 5

31-08-’17: BACK TO SCHOOL

Ik ben weer terug van vakantie en mag back to school. Na mijn examen ben ik doorgestroomd naar het Beekdal Lyceum in Arnhem, een school met topsport-faciliteiten en erg handig als je als sporter vaak weg bent.  Deze topsport-talentschool werkt samen met de Vitesse Voetbal Academie én de Dans ArtEZ. Voetballers was ik gewend, maar het is wel even wennen om de tutu’s op de gang tegen te komen ?Ondertussen zijn de trainingen (zie filmpje) ook weer begonnen en ben ik er klaar voor om volgende week naar Misano te vertrekken voor de Red Bull MotoGP Rookies Cup race. En nu maar hopen dat ik wat meer geluk heb dan de laatste keer! Maar ja, ik was niet de enige, zélfs onze “Max” had er last van ?.We sluiten af met een quizvraag: Wie kan mij vertellen wie deze held is?

Wordt vervolgd!
Groet

Victor, Like a Rocket ?

Victor`s Blog 4

25-08-’17: MOT KUNNEN: SUMMERBREAK

Ik ben nu heerlijk – samen met m’n teammaat Jeroen Hilster – aan het relaxen op het strand van Portugal. Lekker zwemmen, jetskiën, varen op een catamaran, karten op het circuit van Portimao, etc. Zo nu en dan moet de batterij ook weer opgeladen worden!

Victor, Like a Rocket #21 ?

Victor`s Blog 3

17-08-’17: RACES IN TSJECHIË EN OOSTENRIJK

Na twaalf dagen van huis te zijn geweest ben ik met een flinke kater terug in Nederland. In Tsjechië (Brno) miste m’n motor in race 1 topsnelheid, waardoor ik op het rechte eind van het circuit niet naar de zesde versnelling kon. Race 2 ging beter, omdat het een regenrace was. Ik eindigde in de top 10.

Oostenrijk (Red Bull Ring) was een drama. In race 1 was ik goed onderweg, maar kreeg ik een “ride through penalty” (ronde door de pits) vanwege een jumpstart, waardoor een goede klassering niet meer mogelijk was. Na de race zijn de beelden bekeken door de coach en die concludeerde dat er geen sprake was van een jumpstart. Sterker nog, ik was zelfs te laat met de start.

Race 2 was kort maar niet krachtig. Een vastgelopen achterrem blokkeerde mijn achterwiel, waardoor ik een paar keer bijna crashte en noodgedwongen de pitstraat moest opzoeken. Resultaat een DNF (did not finish).

Hierbij alvast mijn rijdersprofiel voor als ik volgend seizoen op zoek moet naar een team ? 

Victor, Like a Rocket ?

Victor`s Blog 2

10-08-’17: BENIEUWD HOE MIJN RACEWEEKEND ERUITZIET?

Afgelopen weekend heb ik geracet in Brno, Tsjechië en aankomend weekend zit ik alweer in Oostenrijk. Daar ga ik racen op de Red Bull Ring. De Red Bull MotoGP Rookies Cup rijdt de Europese wedstrijden in het programma van de MotoGP mee. Ik mag dus dezelfde baan op als de grote helden in de motorsport! En zo’n raceweekend ziet er als volgt uit…

We melden ons op donderdagmiddag in een wit shirt (teamkledingsvoorschrift). Na de briefing, waar de communicatietaal i.v.m. de vele nationaliteiten uiteraard Engels is, mogen we direct met onze rijderscoach lopend even het circuit verkennen. Mijn vader duikt dan de garage in om samen met de monteurs mijn motor af te stellen. Ontbijt, lunch en diner hebben we gezamenlijk in ons Rookies Energy Station.

Op vrijdag hebben we twee vrije trainingen van 30 minuten en een kwalificatie. Vervolgens is er de rest van de dag tijd voor interviews, filmopnames en andere promotionele zaken. We mogen even een kijkje nemen bij de andere raceteams op het paddock en kunnen ook gebruikmaken van een game-ruimte die voor ons beschikbaar is. Op de Playstation kunnen we met MotoGP-spellen oefenen op de circuits. Wist je trouwens dat ik zelf ook als rijder in de MotoGP17 game zit?

M’n donkerblauwe overhemden zijn gereserveerd voor de zaterdag en zondag, wederom kledingsvoorschriften. Een half uur voor de wedstrijd hijsen we ons in het racepak. Voor onze helmen mochten we een eigen ontwerp aanleveren. Vaders en helpers lopen met onze spullen (denk aan bandenwarmers, gereedschap, etc.) naar de pitlane en wij lopen er met de motor aan de hand achteraan. We nemen onze positie in, rijden een warm-up lap en gaan dan opnieuw op onze startplek staan. Dan is het wachten tot de rode lampen uitgaan en dan… GASSSSS!

  Victor, Like a Rocket ?

Victor`s Blog 1

03-08-’17: RACEN IN BRNO, TSJECHIË!

Zaterdag 5 en zondag 6 augustus race ik in Brno, Tsjechië in de Red Bull MotoGP Rookies Cup! Ik kijk erg uit naar rijden op dit mooie circuit. Je kunt het allemaal live volgen op zaterdag om 16:20u en zondag om 15:20 via de website van Red Bull.

Victor, Like a Rocket ?

Op deze website staat ook een nieuwe blog van mij, waarin ik vertel over de steun van de Zwarte Cross en de circuits die ik ga rijden. Dus als je toch op de website bent: lees ‘m even! Ik ben superblij met de steun van Red Bull, de Zwarte Cross en andere sponsoren, zij helpen mijn droom waar te maken!