Maandelijks archief: september 2017

Victor`s Blog 9

28-09-’17: TRAINEN, TRAINEN EN TRAINEN

Fysiek en mentaal moet je sterk blijven en dit kan alleen maar door te trainen. Dat kan op verschillende manieren, denk aan trainingen op de motor, sportschool en gewoon bewegen in de buitenlucht.

Ik woon in Lathum, een dorp gelegen aan de IJssel, dus ik train heel vaak op de dijk. Vaak serieus, maar soms ook gewoon alleen maar rek- en strekoefeningen ?

Like a rocket ?

Victor Steeman

Victor`s Blog 8

21-09-’17: VAN CROSSMOTOREN NAAR ARAGON

Als jullie dit lezen, zit ik in Aragon voor m’n laatste raceweekend van de Red Bull MotoGP Rookiescup van het seizoen 2017.
Wil je weten hoe dit weekend verloopt, hou dan m’n Facebook pagina in de gaten. Je kunt de race ook live volgen op redbull.tv (zaterdag om 16.30 uur en zondag om 15.30 uur).
Afgelopen weekend heb ik nog getraind op verschillende crossmotoren (2- en 4tact). Dit keer ging het niet om een snelle rondetijd maar om motorbeheersing. Ik heb start- en behendigheidsoefeningen gedaan. Niet makkelijk maar wel ontzettend leuk!

 Victor, Like a Rocket ?

 

Victor`s Blog 7

14-09-’17: LIKE A ROCKET ?

Zondag weer thuisgekomen uit Italië. In de race ben ik als 12e gefinisht. Niet heel blij mee, maar toch nog de best geklasseerde Nederlander. We kregen de motor niet goed afgesteld en daardoor was hij heel onstabiel (chatter) tijdens de race. Ik heb erg veel geluk gehad want ik was “hem” bijna kwijt op het rechte eind van het circuit met een snelheid van 240 km. De race uit kunnen rijden door de stuurdemper op te schroeven en e.e.a. te compenseren ?

In de “B&B Castella” (een soort kasteeltje van meer dan 100 jaar oud) waar we logeerden was het wel cool. De eigenaar Stefano was ook motorfanaat en hij had een hele verzameling motoren en racefietsen in z’n schuur staan. Wat een prachtige exemplaren, het leek wel een museum. Ook had hij een relax ruimte ingericht met klankschalen, dit zijn metalen schalen uit het Himalayagebied. Vroeger werden deze gebruikt bij ceremonies en als offerschaal in tempels. Tegenwoordig worden deze schalen gebruikt als klankinstrument, de mooie serene klanken geven ontspanning. Je kunt je er makkelijk door mee laten nemen, even de dagelijkse beslommeringen loslaten. Nou, ik kon wel een sessie gebruiken, want ik baalde er behoorlijk van dat we de afstelling van de motor niet goed kregen, hahaha

Wat ook erg leuk was, dat we met Greg and Jane “mijn Amerikaanse Fans” zaterdagavond na de race een heerlijke pizza zijn gaan eten. Greg hebben we vorig jaar ontmoet in Jerez (Spanje). Hij zat toen bij ons in het hotel. Het klikte zo goed met hem, dat we het hele jaar contact gehouden hebben en hij speciaal voor mij naar Italië kwam. Ze willen heel graag dat wij in de winter naar Amerika komen om daar te gaan mountainbiken, skiën én racen.

Van het weekend ga ik -op uitnodiging- crossen. Ik verheug mij hier enorm op. Lijkt mij gaaf om door een weiland te raggen in plaats van op asfalt rond te scheuren.
Dan nog een weekje naar school en 20 september vertrek ik voor de laatste race van de Red Bull MotoGP Rookiescup naar Aragon (Spanje).

Victor, Like a Rocket ?

 

Victor`s Blog 6

07-09-’17: TRAINEN EN RACE MISANO MET RED BULL MOTOGP ROOKIESCUP

Vorige week ben ik weer aan het trainen geweest met de supermotard, dit keer op de juniortrack in Assen. Door lekker te driften en sliden, werk je aan de motorbeheersing. Het is natuurlijk niet te vergelijken met rijden op een KTM 250 RC of Yamaha R6, maar bij gebrek aan beter heb je wel a lot of fun.

Aankomend weekend heb ik een race in Misano, Italië. Misano is een circuit met veel korte bochten, waarbij de kwalificatieplek van belang is omdat de eerste paar bochten scherp zijn, hier kun je plekken winnen maar ook verliezen. Het is één van mijn favoriete stuur-circuits.

Racen doe ik alleen op zaterdag, omdat het in Italië op de zondag na de MotoGP zo ontzettend chaotisch is dat we niet eens kunnen rijden. Alle Rossi- en MotoGP-fans klimmen dan over de hekken, lopen het circuit op en gaan op weg naar het podium. Zo wordt rijden voor de Rookies onmogelijk.

Hans Smees uit Harreveld (antwoord quizvraag uit mijn vorige blog), ex 250cc GP-coureur, gaat met mij mee naar Misano. Hij heeft besloten mij dit seizoen te gaan ondersteunen, ben ik blij mee! In Misano gaat Hans ff buurten bij raceteams, want de voorbereidingen voor raceseizoen 2018 zijn al weer in volle gang.

Kijk ook eens naar mijn blog(s) en die van mijn collega’s op de Rookies Cup-website. Klik hier voor mijn laatste blog, die wel in het Engels is!

Victor, Like a Rocket ?