Maandelijks archief: oktober 2017

Victor`s Blog 11

19-10-’17: NIGHT RIDE(R) AND A LOT OF FUN WITH SMALL BIKES

Ik ben afgelopen weekend naar Francorchamps geweest om een wedstrijd te rijden bij het 2race Belgisch Kampioenschap. Op uitnodiging van importeur Bert Deroue mocht ik op een Ohvale GP0 160 rijden, een “midi”-motor voor o.a. de jeugd, met het uiterlijk van een “midi”-superbike.

De motor bezit volwassen rijeigenschappen en het dynamische gedrag van een echte racemotor. Veel MotoGP/SBK-rijders, zoal Marc Márques, Chaz Davies, Danilo Petrucci en Scott Redding, trainen ook op deze fietsjes. Het gevoel is namelijk hetzelfde en zo kunnen ze eenvoudig trainen op een klein circuit of kartbaan.

Aangekomen in België bleek dat er naast de vrije trainingen op zaterdag, ’s avonds ook nog een “Night Ride” georganiseerd werd. Bijzonder en heel apart als je in het donker rijdt op een verlicht circuit. Je wordt tijdens het rijden soms onverwachts door je eigen schaduw ingehaald en dat is af en toe best wel schrikken.

Zondag stond ik na de kwalificatie op pole en ben ik lekker twee races helemaal losgegaan, twee keer kopstart én twee overwinningen. Big fun on small bikes.

Like a rocket on sunday ?
Victor

Victor`s Blog 10

05-10-’17: DE WINTERSTOP IS BEGONNEN

Mijn raceseizoen van 2017 is klaar. Ik heb m’n laatste races in Aragon gehad bij de Redbull MotoGP Rookies Cup. Ik heb een paar goede races gereden, helaas zat er voor mij niet meer in.

In het “end of season-gesprek” kreeg ik het advies mee om volgend seizoen op een grotere motor te stappen vanwege mijn lengte. M’n bochtensnelheid is hoog genoeg om met de top mee te strijden, maar het tekort aan topsnelheid op het rechte eind ten opzichte van de “kleinere/jongere rijders” blijft een nadeel in deze cup. Dat hadden ze goed gezien, als ik 6 kleintjes ingehaald had in de bochten, vlogen ze mij op het rechte eind direct weer voorbij ? Mentaal ben ik hierdoor wel heel sterk geworden. Soms verbaasde ik mijzelf, door toch weer iedere race 200% inzet te tonen, ondanks deze wetenschap.

Nu zijn we bezig met de opties voor het nieuwe seizoen. Zoals altijd een kostbare kwestie en support speelt hierbij een grote rol. Dat is best lastig, want de motorsport is toch minder bekend dan bijvoorbeeld nu de autosport. Maar vaak bu-j te bang om hier gewoon naar te vragen. Ik denk hierbij aan een kampioenschap in Europa met 300 of 600 cc standaard-motoren. Met de bedoeling om in de toekomst door te stromen naar bijvoorbeeld de supersport zeshonderd.

Tijdens de winterstop is het belangrijk voor mij om hard te werken op school en m’n conditie op peil te houden. Dit doe ik door elke dag 30 kilometer te fietsen en daarnaast nog regelmatig de sportschool in te duiken. De KNMV regelt vaak ook wintertrainingen (mountainbiken en Core & Pump). Krachttraining en niet zwaarder worden, dat is het uitgangspunt!

Vorige week zijn de sporters van de Talententuin van de Zwarte Cross bij elkaar geweest. Ook daar hebben we plannen gemaakt voor de winter. We gaan bij elkaar in de keuken kijken, heel erg leuk, ik verheug mij hier al op. Je leest hier later meer over en ik kan je nu al beloven dat de filmpjes spectaculair worden.

Tot m’n volgende blog ,