Maandelijks archief: januari 2018

Victor`s Blog 18

18-01-’18: DRIVING CARS

Nieuwe hobby erbij! Ik ben het nieuwe jaar goed begonnen, eerste week januari m’n rijbewijs gehaald en doe nu mee aan 2toDrive, omdat ik een jonge bestuurder ben (17 jaar). Ik mag dus alleen de weg op met een coach naast mij in de auto. Je wijst een aantal coaches aan, deze komen op een begeleiderspas te staan en die pas moet je naast je rijbewijs ook altijd bij je hebben.Leuker is natuurlijk om zelf op pad te gaan, maar op deze manier kan ik toch rijden, ondanks dat ik nog geen 18 jaar ben. Vanaf nu ben ik dus de privé-chauffeur van m’n ouders en grootouders, ben tevens beschikbaar voor “Valet Parking” of Tante Rikie tijdens de Zwarte Cross. Nu nog sparen voor een gave bak, matzwart is oké.

Op school zit ik nu middenin de toetsweek, dus weinig vrije tijd en veel proefwerken. Gelukkig heb ik wel in het voren gewerkt en ben ik al gestart met leren in de Kerstvakantie. Heb alles onder controle, denk ik ?

Het laatste weekend van januari gaan we naar België, om de motor in te laten laten kratten voor de reis naar Spanje. Dit is nog wel een spannend verhaal, want m’n nieuw bestelde motor is nog steeds niet binnen. Gelukkig hebben we een alternatief aangeboden gekregen, maar ik hoop echt dat ik m’n trainingskilometers op mijn eigen motor kan maken op het circuit in Cartagena. De motoren gaan dus met de vrachtwagen mee en zelf reizen wij per vliegtuig. Dat scheelt toch een paar gemiste lesdagen op school, want ik moet wel alles weer inhalen.

Check hier de beelden van mijn training in Cartagena vorig jaar:

Victor, Like a Rocket 🚀

Victor`s Blog 17

04-01-’18: VOORBEREIDINGEN SEIZOENEN 2018 EN 2019

Op dit moment is er nog steeds een winterstop in de racewereld. Uiteraard moet ik wel mijn conditie op peil houden. Krachtig zijn is belangrijk om de motor een bocht in te smijten, lichaamsgewicht laaghouden is een voordeel op het rechte stuk van het circuit en uithoudings-vermogen heb je nodig voor je concentratie. Dus ik ben nu flink aan het sporten.

Supersport 300
We gaan dit seizoen Supersport 300 rijden. Plan was om dit op WK-niveau te doen, maar we krijgen dit helaas budgettair op korte termijn niet rond voor 2018. Daarom gaan we nu in Nederland, Duitsland, Engeland en misschien ook nog wel in andere Europese landen competities rijden, inclusief trainingen. Er is een nieuwe motor besteld met WK-specificaties en we gaan samen met een WK-team trainen, zodat de lijnen kort blijven en we in 2019 wel met een team in het WK aan de start staan.

Doel in 2018 is om zoveel mogelijk trainingskilometers te maken en de nieuwe motor optimaal te leren beheersen. Ik ga proberen om in dit seizoen met een wildcard toch een WK-wedstrijd mee te doen.

Welkome hulp van Hans!
Hans Smees is m’n trainer, coach en hij is tevens mijn zaakwaarnemer. Hij heeft zelf gereden en weet precies wat er speelt in de racewereld. Mooi is dat hij verstand van motoren heeft, maar natuurlijk ook van racen. Hij begrijpt de racetaal en de techniek. Ik ben blij dat hij mij wil helpen.

Met Hans gaat het anders. Hij zegt bijvoorbeeld: “waarom rem jij eerder in die bocht dan die andere rijder?” Hij let op heel andere zaken en daarmee helpt hij mij om nog sneller te worden. Plezier staat hoog in het vaandel bij Hans. Als je iets doet wat je leuk vindt, dan kun je je makkelijker verder ontwikkelen. Voordeel is ook dat Hans een netwerk in de racewereld heeft. Hij kent veel mensen die interesse in deze sport hebben en die bereid zijn om te helpen.

Sponsoren zijn heel belangrijk voor m’n race-carriere. Voor nu, maar ook voor de toekomst. Ik wil in 2019 graag deelnemen aan het WK en ben daar nu al zaken voor aan het regelen. Ook daar helpt Hans mij bij. Het is niet makkelijk, maar ook niet onmogelijk.

In februari gaan we de eerste testkilometers maken in Cartagena. Half maart ga ik trainen met het WK-team in Aragon en eind maart ga ik mee trainen met het Performance Racing Team Achterhoek in Frankrijk. We gaan er vol voor om mijn doelen voor 2018 en 2019 te behalen!

Victor, Like a Rocket ?