Maandelijks archief: februari 2018

Victor`s Blog 20

 

15-02-’18: TRAINING CARTAGENA

Eindelijk was het dan zo ver! Op maandag 5 februari ben ik na een lange periode van niet-rijden weer op de motor gestapt. We hadden gelukkig de weergoden mee. Het was wel aan de frisse kant maar wel droog, met een beetje zon en wind.

Mijn nieuwe KTM rc390r is nog steeds niet geleverd, maar dankzij Arie Vos had ik een gebruikte KTM cup-motor ter beschikking, waar ik vier dagen alles uit mocht halen wat erin zat. En dat viel niet tegen! Je kunt er platter mee dan ik dacht en ondanks de 40+PK’s kon ik toch mooi in de snelste groep meerijden (tussen de 600 en 1000 cc’s). Dat was wel lachen. Op het rechte stuk reden ze mij natuurlijk met 2 vingers in hun neus voorbij, maar met uitremmen en in de bochten kon ik het ze toch aardig moeilijk maken. Sommige coureurs vonden dit niet leuk en anderen vonden het geweldig, hahaha.

Kijk even mee onboard:

Hans Smees was nu monteur en heeft ook samen met mij een sessie gereden en vanaf de kant meegekeken. Daarna hebben we na elke sessie de baan besproken en gekeken waar nog winst te behalen was (middels vering, tandwielen etc.). Hij was tevreden, ik ben tot op de laatste dag bezig geweest om m’n rondetijd te verbeteren. Harder kon ik niet op deze motor.Hans is recht voor de raap en daar hou ik wel van. Dat hij niet helemaal het goede voorbeeld gaf als coach, kan gebeuren ? (zie foto). Hans reed op een gave MV Agusta (van iemand anders) toen hij er door een andere rijder vanaf werd gereden. Gevolg hiervan was helaas wel dat ik hierna in Cartagena niet meer op andere motoren mocht rijden. Terug in Nederland bleek dat hij zijn hak heeft gebroken en in het gips moest.
Goed nieuws over mijn raceseizoen
Het goede nieuws is dat er dit seizoen toch een Duits (IDM) en Nederlands Kampioenschap verreden gaat worden en dat ik mij voor beide kampioenschappen in mag schrijven. Tevens is er een World SuperSport 300 wildcard voor Assen aangevraagd. Ik waardeer het bijzonder dat er mensen zijn die mij dit gunnen en dat ik mede door hun financiële ondersteuning de mogelijkheid krijg om dit te doen. Een mooiere voorbereiding op het WK 2019 kan ik mij niet wensen.Leuke bijkomstigheid is dat het NK ook een wedstrijddag heeft ingepland tijdens de TT-Assen. Als alles meezit kom ik zelfs drie keer in actie dit seizoen op Assen. De volgende training is in Aragon van 16 t/m 18 maart, samen met de WSSP-300 coureurs.
Ik heb ook een leuke Facebook pagina. Neem daar ook `s een kijkje, https://www.facebook.com/victor.steeman/ 

Victor, Like a Rocket 🚀

Victor`s Blog 19

01-02-’18: RACEVOORUITZICHTEN EN WEDSTRIJDRITUELEN

Het blijft nog steeds spannend in welk kampioenschap ik dit raceseizoen wedstrijden kan gaan rijden. Inmiddels is wel duidelijk geworden dat er geen Supersport 300 BENEcup (Belgisch/Nederlandse competitie) gaat worden verreden in 2018. Er zijn wel startmogelijkheden in andere competities op diverse mooie internationale circuits, waar ook met gelijkwaardige motoren in de 300cc-klasse elke race spannend en sensationeel is om naar te kijken. Er zijn alleen nog maar diverse voorlopige kalenders, de keuze in welk land we gaan rijden is nog niet gemaakt.

Om mij voor te bereiden op het volgende seizoen start ik binnenkort met een aantal trainingen in het buitenland. De motoren zijn al onderweg naar Cartagena en ik ga er aanstaande zondag achteraan om daar lekker de hele week te trainen. Hans, mijn coach, is er dan ook met zn brommer.

Rituelen
Zoals waarschijnlijk wel bekend is, hebben de meeste topsporters vaak wedstrijdrituelen. Ik dus ook ? Ik ga niet van huis zonder mijn eigen hoofdkussen mee te nemen. Niet omdat ik denk dat dit geluk brengt, maar meer omdat ik anders mijn nekspieren niet kan ontlasten en slecht slaap. Door de snelheid, rijwind en vaak de wind op een circuit, belast ik m’n nekspieren enorm en moet ik dus echt op m’n eigen kussen slapen.

Ik geloof ook in de kracht van kleur. Geel wordt in verband gebracht met energie, macht en emotie. Geel straalt en verdraagt geen begrenzing. Eén keer raden welke kleur ik draag onder m’n racepak ?. Sommige rijders slaan voor de start een kruisje, dat doe ik niet. Ik geef standaard m’n vader een grote mond ?

Ik verheug mij enorm op volgende week Cartagena. Jammer dat m’n nieuwe motor nog niet binnen is, maar ondanks dat, ga ik toch alles eruit uithalen wat erin zit!

Onderstaand een filmpje gemaakt op de RedBullRing in Oostenrijk, waar ik samen met een “Belgische” coureur uitleg wat je aantrekt bij een race.


Victor, Like a Rocket 🚀