Maandelijks archief: mei 2018

Victor`s Blog 27

24-05-’18: EN DOORRRRRR

Na het wedstrijdweekend in Oschersleben en het promotiewerk in Hengelo, moest de aandacht weer verlegd worden naar school. Drie toetsen moest ik inhalen, dus ik kon in de meivakantie flink aanpoten (inhalen en vooruitwerken).

Tussendoor heb ik nog een interview/filmopname gehad van REGIO8, samen met mijn rijderscoach Hans. Dit sport-item is nog niet uitgezonden, ik ben wel heel benieuwd hoe de opname geworden is. Normaal rem je af in het verkeer als je een camera ziet, nu heb ik extra gas gegeven, hahaha.Vandaag vertrek ik naar Schleiz (Duitsland) om te trainen. Op dit circuit heb ik nog nooit gereden, maar van horen zeggen is dit een uitdagend circuit. Ik ben benieuwd, het is een uniek semi-permanent stratencircuit. Hoofdzakelijk linksom, blinde bochten en heuvelachtig. Je kunt daar bijna nooit trainen, dus het is een mooie kans. Hans en ik hebben er veel zin in. Altijd leuk om een circuit te verkennen en we gaan gelijk een begin maken met de set-up voor de motor op dat circuit. Dat scheelt tijd, als je een raceweekend hebt.Zondagavond ben ik weer thuis. Maandag mag ik vervolgens gelijk weer een toets inhalen (die ik eigenlijk vandaag zou hebben). En dan kan ik mij er al weer op verheugen om donderdag 31 mei naar Zolder te gaan (België). Ook daar ga ik als voorbereiding op een wedstrijd trainen.Wordt vervolgd!
Victor Steeman #27🚀 

 Victor, Like a Rocket 🚀

Victor`s Blog 26

10-05-’18: MIJN EERSTE RACE IN DE SUPERSPORT300: TWEE KEER OP HET PODIUM!

Met mijn gloednieuwe motor kon ik eindelijk mijn eerste wedstrijd rijden. En beter had ik het me niet kunnen wensen. Tijdens het eerste IDM raceweekend in Oschersleben heb ik twee(!) keer op het podium gestaan!

In de eerste race werd ik tweede. Dat was jammer, ik reed namelijk op de tweede plek met het plan om in een bepaalde bocht te gaan inhalen. Toen moest ik echter ineens vol in de remmen door een achterblijver die van z’n racelijn ging, met als gevolg dat ik een dikke seconde te kort kwam op de finishlijn. Dat was flink balen, want ik was duidelijk de snelste van de kopgroep.Tijdens de tweede race heb ik de snelste rondetijd neergezet op het thuiscircuit van de Duitsers. Sterker nog, het baanrecord staat nu op mijn naam in de Supersport 300-klasse en ik ging als eerste de finish over. De Duitse teams van de WK-rijders vonden dit minder, maar waren wel sportief genoeg om mij te feliciteren.

Bij deze wil ik de sponsors en Hans Smees bedanken, als coach, monteur én manager doet hij het in z’n eentje beter dan al het personeel van een professioneel WK-raceteam samen. Hij geeft mij ook nog eens goed advies, helpt met het maken van een plan en blijft heel relaxed. Dit weekend had Hans het wel erg druk: als de echte multi-tasker die hij is, moest hij zelfs nog naar de teamchefmeeting.

We waren ook blij dat Gerrit Walgemoet (tevens sponsor) langs kwam om te kijken en besloot te blijven voor het verrichten van hand- en spandiensten. Samen hebben we het als team tot een goed einde gebracht en heeft het ook nog eens een mooi artikel in De Gelderlander opgeleverd.
 
Een paar dagen later ben ik naar Hengelo geweest, omdat daar de 51ste internationale wegraces op de Varsselring plaatsvonden. Ik was daar voor een fotoshoot van de Gelderlander en werd toen gevraagd mee te rijden in de rijdersparade naar het centrum van Hengelo, waar ook een rijderspresentatie georganiseerd werd door Hamove. Wow, wat een opkomst! Ik ben het hele weekend gebleven, maar heb in plaats van racen veel promotiewerk gedaan en tevens Eric Klein Gebbinck (ook sponsor), die wel mee deed aan de wedstrijd, geholpen om sneller te worden met o.a. het analyseren van de onboard video.
 
Ik wil in 2019 deelnemen in het WK en heb daarvoor een financiële bijdrage nodig. Hiervoor ben ik een unieke actie begonnen: het uitgeven van 300 stuks CC-certificaten om tot 300cc cylinderinhoud te komen van het World SuperSport 300. Een zogenaamd CC-certificaat kost 66,67 Euro. Het is natuurlijk mogelijk om meerdere CC-certificaten te kopen.
Meer informatie kunt u lezen op deze website in het artikel hier meteen onder maar u kunt natuurlijk ook een mail sturen naar: info@victorsteeman.nl
De CC-certificaathouders worden overigens periodiek op de hoogte gehouden via de email over mijn avonturen en acties.
 
Tijdens de TT-Assen (29 juni t/m 1 juli) kunnen jullie mij weer in actie zien!
 
Misschien tot ziens op Assen en groeten,
Victor Steeman #27 🚀   Foto’s: Henk en Damon Teerink
 Victor, Like a Rocket 🚀

CC Certificaten

IDM Oschersleben 28 en 29 april 2018 foto Damon Teerink (87)

Victor Steeman “Like a rocket

Het team van Victor Steeman heeft de eerste wedstrijd van 2018 achter de rug. Victor heeft getraind op diverse circuits in Europa en heeft zich goed voorbereid op het raceseizoen. Hij komt dit jaar uit in de Supersport 300 klasse in Nederland (ONK) en Duitsland (IDM).

De nieuwe motor is kort voor de eerste race geleverd. Er is gekozen voor een KTM RC390R. Wij denken dat de KTM het beste pakket heeft om voor de podiumplekken te strijden.

Voormalig 250cc coureur Hans Smees zal tijdens de raceweekenden de techniek voor zijn rekening nemen. Tevens zal hij Victor begeleiden en coachen.

De KTM was net voor de eerste wedstrijd van het IDM gereed. Op het circuit van Oschersleben in Duitsland maakte de KTM de eerste kilometers. De training en de kwalificaties verliepen voorspoedig. In de eerste heat behaalde Victor een tweede plaats. De tweede heat won hij en reed tevens de snelste rondetijd! Een geweldige start van het seizoen, wat naar meer smaakt.

Het team van Steeman is er van overtuigd dat er een goede basis is gelegd om het uiteindelijke doel, een WK start in 2019, te bereiken.

Maar om dat hogere doel te bereiken staat de focus nu volledig op het binnenhalen van de Nederlandse en Duitse titel in 2018.

Om het seizoen 2018 tot een compleet succes te kunnen maken en zich in de picture te rijden voor een WK deelname in 2019, heeft Victor een financiële bijdrage nodig. Victor geeft daarvoor 300 stuks CC-certificaten uit om tot 300cc te komen. Een CC-certificaat van Victor Steeman kost € 66,67. Het is natuurlijk mogelijk om meerdere CC-certificaten te kopen. Wat is er mooier dan als certificaathouder Victor te ondersteunen? Zo kunt u hem zoal op de TT in Assen op 1 juli 2018 in actie zien en maakt u het mede mogelijk om Victor de opmaat te laten maken naar het WK Supersport 300 in 2019. Help Victor om in 2018 te gááááááááááááááááááááááááááááááááááááááán “Like a rocket”.

Voor meer informatie over de CC-certificaten kunt u zich wenden tot het team van Victor Steeman. Victors team en zijn KTM zijn ook aanwezig tijdens het wegraceweekend van de HAMOVE in Hengelo (G) op zaterdag 5 en zondag 6 mei 2018.

De CC-certificaathouders worden overigens periodiek op de hoogte gehouden via de email.

CCCertificaat

Volg de verrichtingen van Victor via de diverse media.

Kijk op www.victorsteeman.nl

Of like de pagina van Victor Steeman op Facebook.

Voor vragen mag u vanzelfsprekend een mail sturen naar: info@victorsteeman.nl

IDM Oschersleben 28 en 29 april 2018 foto Damon Teerink (967)

Foto’s: Henk en Damon Teerink

Victor, Like a Rocket 🚀