Maandelijks archief: augustus 2018

Victor`s Blog 34

30-08-’18: EEN SPANNENDE TUSSENSTAND IN DE IDM MET NOG TWEE RACEWEEKENDEN TE GAAN

Zondagnacht zijn Hans Smees en ik weer thuisgekomen van ons raceweekend in Lausitz. Dit keer waren we het hele weekend op elkaar aangewezen en hebben we de taken eerlijk verdeeld. Ik was de coureur en kok en Hans de rijderscoach, monteur en fotograaf.

De samenwerking begon al goed bij aankomst. Toen we aan het uitladen waren en bijna de tent op hadden staan, kwam er zonder waarschuwing vooraf een ontzettende harde regenbui vergezeld met een windhoos. Op de paddock vlogen een aantal tenten de lucht in, gelukkig bleef bij ons de schade beperkt doordat we aan de tent zijn gaan hangen. Het was een korte maar krachtige bui. Jammer was dat ik daardoor bijna geen tijd had om het voor mij onbekende circuit te verkennen, want het was al bijna donker toen we alles geïnstalleerd hadden.

Vrijdag stonden er twee vrije trainingen op het programma en de motor liep goed. De Lausitzring is een mooi technisch circuit en ondanks dat ik er nog nooit eerder gereden had, zette ik er de snelste rondetijd neer. Ik kwalificeerde mij als derde en dat was een mooie uitgangspositie voor de race.

Race 1: begon goed. Ik reed samen met een andere Duitse rijder weg van de groep achter ons. Na drie ronden kreeg ik problemen met de koppeling en de versnellingsbak, waardoor ik mijn eerste plek niet kon behouden. Al gauw werd het probleem zo erg dat ik helemaal geen koppeling meer had en helaas in de laatste ronde terugviel naar de vierde plek. Ik ben blij dat ik toch gefinisht ben en nog 13 punten heb kunnen pakken.

Race 2: samen met een Duitse coureur elf ronden lang gestreden om de eerste plek. Tot het eind toe was onduidelijk wie er als eerste over de streep kwam. Ik heb hem de laatste ronde mooi ingehaald en had zelf het gevoel dat ik het voor start/finish zou redden om als eerste over de streep te komen. De Duitser kwam mij helaas net voorbij met een minimaal verschil van 0’011 seconde.

Ik ben nog steeds klassementsleider met 146 punten. Het verschil is nog maar 4 punten en zoiets is altijd tricky bij een mechanische sport. Er zijn nog twee raceweekenden te gaan: 8 en 9 september in Assen en 29 en 30 september op Hockenheim. Ik ga ervoor!

Wil je een keer komen kijken bij zo’n spectaculaire wedstrijd? Volg me op Facebook, want daar kun je tickets winnen voor een ONK en IDM wegrace in Assen op zondag 9 september.

Groeten Victor #27 Like a Rocket 🚀Victor – aug 30_2

Victor`s Blog 33

16-08-’18: TERUG IN DE SCHOOLBANKEN EN OP NAAR DE LAUSITZRING – 24 T/M 26 AUGUSTUS

Na een heerlijke vakantie in Portugal samen met de familie Ashford, ga ik mij weer voorbereiden op het raceweekend van 24 t/m 26 augustus. We gaan dan naar de Lausitzring, een circuit waar ik nog nooit gereden heb.
Ik heb weer ontzettend veel zin om op m’n motor te stappen. De afgelopen weken heb ik veel in auto’s mogen sturen maar dat is toch heel anders. Op het circuit in Portimao kon je hele snelle 2-tact karts huren, dus daar heb ik nog wel het gaspedaal goed kunnen indrukken en samen met racemaat Jeroen een wedstrijdje gedaan. Ook ben ik nog op pad geweest met een sponsor van mij die gespecialiseerd is in het opsporen van ‘verdwenen’ voertuigen. Dit waren een paar bijzondere dagen 🔍.

Mijn schoolvakantie zit er bijna op, de boeken zijn thuis bezorgd en volgende week word ik weer verwacht op school. Heel eerlijk gezegd, heb ik er nog niet veel zin. Gelukkig is de eerste schoolweek kort, dinsdag lesrooster ophalen en woensdag starten de lessen. Donderdag vertrek ik voor m’n raceweekend 😜

Groeten Victor #27 Like a Rocket 🚀

📷 Henk en Damon Teerink

 

Victor Blog 32

02-08-’18: FOTO’S VAN MIJN RACEWEEKEND IN SCHLEIZ – 27 T/M 29 JULI

Omdat Victor geniet van al ’t moois dat Portugal hem te bieden heeft, krijgen jullie dit keer een wat korter verslag met juist wat meer foto’s:

De trainingen in Schleiz gingen goed en ik wist me als tweede te kwalificeren. In de eerste race had ik de tweede positie in handen, maar ik ging onderuit nadat ik in aanraking kwam met een andere rijder. Ik wist m’n KTM nog wel op te pakken en scoorde nog drie punten door als dertiende geklasseerd te worden. Race twee verliep een stuk voorspoediger, daar kwam ik als tweede over de finishlijn.

De prachtige foto’s zijn gemaakt door Henk en Damon Teerink.