Maandelijks archief: oktober 2018

Victor`s Blog 38

 

Deze week schreef Victor een blog die in alle edities van Achterhoek Nieuws te lezen zal zijn! 

25-10-’18: MIJN WEG NAAR HET WK 2019

Het grootste deel van mijn leven spendeerde ik aan motorracen. Het is mijn droom om van deze passie werk te maken en wereldkampioen te worden. De weg daarnaartoe is echter wel een enorme uitdaging!

Dit seizoen maakte ik de overstap van de Moto3-motoren uit de Red Bull MotoGP Rookies Cup naar de Supersport 300-klasse. Ik verwachtte dat de (straat)motor heel anders zou sturen dan een Moto3-(race)motor, maar dat bleek niet het geval te zijn. Het verschil zit hem voornamelijk in het gewicht, vermogen en de banden van de motor. Nu rijden we met profiel, eerder reden we met slicks (banden zonder profiel). Het duurde dus niet lang voordat ik me helemaal thuis voelde op mijn nieuwe KTM RC390R.

In 2018 reed ik het gecombineerde Duitse (IDM) en Nederlandse (ONK) Supersport 300-kampioenschap. Hoe nieuw deze klasse en de motor ook voor mij waren, ik begon al sterk aan het seizoen met overwinningen en podiumplaatsen. Ik wist zelfs een aantal Duitse WK-rijders, die ook aan de start stonden, voor te blijven!

Echter kwam ik aan het einde van het seizoen voor een belangrijke beslissing te staan. Ik mocht mijn debuut maken in het World Supersport 300 Wereldkampioenschap, in Portimão en Magny Cours. Daarvoor moest ik wel races in het IDM en ONK missen, wat betekende dat ik de titels niet zou kunnen pakken. Ik heb besloten voor de WK-wedstrijden te gaan. Daar heb ik gelukkig bewezen dat ik het talent en de snelheid heb om aan de top van het WK-veld te rijden! De basis is daar gelegd voor een succesvolle WK-campagne in 2019.

Bij het behalen van mijn sportieve doelen krijg ik steun uit verschillende hoeken. Zo ga ik naar het Beekdal Lyceum, een school met speciale topsport-faciliteiten, zodat ik me volledig kan richten op mijn sportcarrière. Daarnaast helpt de Zwarte Cross Talententuin me met mijn promotie, naamsbekendheid en de promotie van wegracen als sport. Tweewekelijks schrijf ik een blog over mijn leven als wegracer. Zij verspreiden dit op al hun socialmedia-kanalen.

Last but not least heb ik een goede samenwerking met mijn Achterhoekse coach en begeleider Hans Smees (voormalig Nederlands Kampioen 250CC). We zijn tevreden over het afgelopen seizoen, het was een mooi leerjaar op deze motor en volgend jaar willen we graag doorstromen naar het Wereldkampioenschap! Enkele raceteams hebben al belangstelling getoond om met ons te werken. Nu is het aan ons de taak om het juiste team te selecteren en het daarbij benodigde budget te vinden. Om dit doel te bereiken, heb ik nog een aantal sponsors nodig die hun naam, bedrijf of merk willen verbinden aan deze fantastische dynamische sport en mijn carrière! Ziet u dit wel zitten? Dan kom ik graag eens langs om meer te vertellen over mijzelf, mijn doelen en de opties voor sponsoring. Stuur een e-mail naarinfo@victorsteeman.nl. Wij gaan voor een fantastisch 2019

Groeten, Victor Steeman #27 #72   Like a Rocket 🚀

Victor`s Blog 37

11-10-’18: SUPERSTRAKKE RACE IN FRANKRIJK

De laatste race van 2018 is gereden. Een valpartij zorgde ervoor dat ik puntloos bleef. Natuurlijk baalde ik na de race als een stekker en was ik behoorlijk teleurgesteld. Maar, nu een aantal dagen later, kijk ik terug op eigenlijk best wel een goed raceweekend. Ik heb weer ontzettend veel geleerd en deze ervaringen pakken ze mij niet af 😉

De eerste vrije training zat ik er goed bij en zette ik een 9e tijd neer. Beste KTM-rijder en nog nooit op dit circuit gereden! Het was niet een heel makkelijk circuit, er zaten een aantal moeilijke chicanes in. Voor de tweede vrije training hebben we een aanpassing gedaan omdat ik niet goed door chicanes heen kon sturen. Dit pakte niet goed uit; m’n rondetijd kon ik daardoor niet verbeteren. Ook tijdens de Superpole stond de vering nog niet goed, dat was wel zonde want starten vanaf de 22ste plek is niet leuk.

In de warm-up (voor de race) hebben we nog een andere setting getest en deze pakte gelukkig goed uit. Ik had een wereldstart en de KTM RC390R stond perfect afgesteld voor de race. In enkele ronden wist ik mij naar voren te rijden en streed ik met een aantal coureurs om de tiende plaats. Ik wist dat ik nog verder naar voren kon, maar jammer genoeg bij het inhalen ging een collega-coureur van zijn ideale lijn af en raakte mij vol op de voorkant. Ik had geen schijn van kans en kwam ten val. Ik bezeerde mijn rug en ze hebben een CT-scan gemaakt. Gelukkig geen fractuur. Dit is echt jammer én het doet pijn, maar dit soort dingen horen helaas ook bij het racen.

De samenwerking met teammanager Arie Vos, Hans Smees en het gehele KTM-Fortron Racing team was buitengewoon goed. Supergoede sfeer, goede monteurs en datakennis, heerlijke maaltijden en aan humor ontbreekt het ook niet. Professioneler kan het volgens mij niet. Bij deze wil ik ze nogmaals bedanken voor dit geweldige weekend op het Franse circuit van Magny Cours. Ook mijn sponsors wil ik bedanken, want zonder hun financiële bijdrage was dit echt niet allemaal mogelijk geweest.

Komende weken ga ik keihard aan het werk op school, want zoals jullie weten zit ik dit jaar in de examenklas van de Havo en ik heb nog het één en ander in te halen.

Ik hoop dat we een startplek in het WK 2019 budgettair voor elkaar krijgen.

Groeten, Victor Steeman #27 #72   Like a Rocket 🚀

📷Schneider