Maandelijks archief: maart 2019

 

Name: Victor Steeman
Sport: Wegrace
DOB: 15-06-2000
From: Lathum NL

 

 

 

Victor`s Blog 45

28-03-’19: HET RACESEIZOEN GAAT VAN START! WAAR GA IK RACEN IN 2019?

De tests in Spanje zijn goed verlopen. Komende zaterdag nog een training op het TT Circuit Assen om te werken aan de afstelling voor de thuisrace (12 t/m 14 april) en dan gaat het raceseizoen echt beginnen.

Kalender 2019
05-07 april motorland Aragon (Spanje)
12-14 april TT Circuit Assen (Nederland)
10-12 mei Imola (Italië)
07-09 juni Jerez (Spanje)
21-23 juni Misano (Italië)
05-07 juli Donington Park (Groot-Brittannië)
06-08 september Portimao (Portugal)
27-29 september Magny Cours (Frankrijk)
24-26 oktober Losail (Qatar)

Victor`s Blog 44

14-03-’19: TEST, TEST AND GO 🚀

Samen met mijn raceteam Freudenberg hebben we van 1 t/m 5 maart getest in Spanje. Op twee circuits (Andalucia en Almeria) naast elkaar liggend met één groot paddock in het midden, hebben we veel rondes kunnen rijden. Zelfs een aantal sessies waarbij beide circuits werden meegenomen in één ronde van 9 kilometer! Oftewel rondje circuito España, olé 👏Het lukte gelijk om vanaf het begin competitieve rondetijden neer te zetten. De sfeer binnen het team is relaxed, de maaltijden worden gezamenlijk genuttigd en dat gaf meteen een goed gevoel.

Van 17 t/m 19 maart staat de officiële WorldSuperBike-test in Aragon op de agenda, hierbij zijn alle deelnemende teams aanwezig. Ik ben heel benieuwd welke rondetijden hier neergezet worden.

De racekalender voor de WorldSuperSport 300-klasse start in het eerste weekend van april in Aragon. Het startveld bestaat in seizoen 2019, zoals tot nu bekend is, uit meer dan 50 rijders die worden verdeeld in twee groepen. Van deze deelnemers mogen er dit seizoen slechts 36 deelnemen aan de hoofdrace. Na de twee kwalificaties, kwalificeren de snelste 30 coureurs zich rechtstreeks voor de hoofdrace. Op zaterdag aan het einde van de dag rijden de overige coureurs dan een zogenaamde “last change” wedstrijd. De eerste zes finishers van deze wedstrijd mogen vervolgens zondag, samen met de reeds 30 geplaatste coureurs, deelnemen aan de hoofdrace.

Op Facebook en Instagram worden door het raceteam Freudenberg tijdens races berichten geplaatst. De coureurs leveren overigens tijdens de raceweekenden overdag wel hun phones in 😉

Victor Steeman #72 🚀

Victor`s Blog 43

01-03-’19: HET GAAT WEER BEGINNEN!

Door de aangename temperaturen afgelopen weekend heb ik zaterdag nog mooi wat trainingsrondjes kunnen maken op mijn supermotard. De Belgische organisatie 2Race had alles weer goed geregeld 👌 Francorchamps is een leuk circuit en de reisafstand van 2,5 uur om daar te komen is nog te doen op één dag.

Van 2 t/m 5 maart ga ik testen op circuit Andalucia en Almeria met het Duitse Raceteam Freudenberg. De vrachtauto met de racemotoren is al onderweg. Samen met mijn rijderscoach Hans vertrek ik vrijdagochtend per vliegtuig naar Spanje en we hebben er zin in om weer flink gas te gaan geven 👊