Maandelijks archief: november 2017

Victor`s Blog 14

30-11-’17: TERUG NAAR 2008: MET MIJN MINIBIKE OP DE VARSSELRING!

Binnenkort ga ik weer naar de jaarlijkse feestavond van de Hengelose auto- en motorvereniging (Hamove). Altijd gezellig en het zou mooi zijn als ik daar wat mensen enthousiast kan maken voor m’n plannen voor volgend jaar.

Ik ben al vanaf 2008 lid en vond nog een mooi filmpje van een demo tijdens de wegraces dat jaar. Geweldige ervaring om toen een rondje te mogen rijden met mijn minibike op de Varsselring. Mijn allereerste keer op een groot circuit ?Op dit circuit worden elk jaar met Hemelvaart wegraces voor motoren georganiseerd door de Hamove en nog steeds vind ik dit een indrukwekkend evenement. Misschien wordt het nu wel eens tijd om weer eens wat rondes te rijden op dit circuit ?Het filmpje is niet kort, maar het is de moeite waard om te blijven kijken want onderweg kom ik van alles en iedereen tegen. Mijn rijdersnummer is 27 in dit filmpje. Dat is het nummer van Casey Stoner, een voormalig Australische motorcoureur die toen (2007) de jongste wereldkampioen in de koningsklasse (MotoGP) werd.

Dank je wel Hamove, tof dat jullie mij nog steeds volgen!

Victor, Like a Rocket ?

Victor`s Blog 13

16-11-’17: HART, GEVOEL OF VERSTAND?

Er zijn mensen die zeggen dat je je gevoel moet volgen. Anderen zeggen weer dat je je verstand moet volgen en weer anderen zeggen dat je je hart moet volgen. Ik weet niet wat het beste is, maar ik weet wel dat het helaas noodzakelijk en niet makkelijk is om m’n 600 weg te doen. De volgende eigenaar is gelukkig ook een liefhebber en komt toevallig uit de Achterhoek, dus de stickers van de Zwarte Cross kan hij er gewoon op laten zitten.

We hebben elkaar ontmoet bij een circuitdag en buiten het feit dat hij geweldig pannenkoeken kan bakken, kan hij ook nog aardig sturen. Ik gun hem net zoveel rijplezier en veilige kilometers toe als ik heb gehad en ben hem, ondanks dat ik het niet leuk vind om mijn trainingsmotor te verkopen, ook dankbaar. Want hierdoor kan ik mij wel richten op het volgende seizoen!

En gelukkig hebben we deze onboard-beelden nog, hahaha. Ik zal binnenkort ook eens de geheugenkaartjes bekijken van de GoPro voor meer onboard-beelden voor in mijn volgende blogs, als jullie dat leuk vinden.

Victor, Like a Rocket ?

Victor`s Blog 12

02-11-’17: “HET IS MAAR EEN SPELLETJE”

Zoals ik al eerder verteld heb in één van m’n blogs, loopt het raceseizoen van april t/m oktober. Dat betekent dat er nu een winterstop is. Best lastig om niet meer te kunnen doen wat je het liefste doet. M’n ouders zeuren dat ik m’n tijd nu goed moet benutten; hard studeren bedoelen ze ? Dat is altijd de voorwaarde geweest: zolang het op school goed gaat, mag ik motorrijden.

Op dit moment zit ik midden in een toetsweek. Als ik mij écht niet meer kan concentreren ga ik even achter de playstation zitten en ga dan toch even racen. Ik start het MotoGP17-spel op en selecteer mijzelf! Best gaaf om zelf in het spel opgenomen te zijn en dan toch nog een race te rijden, ook al zit je thuis. Gek om met jezelf of tégen jezelf te racen en ik win bijna altijd, haha.

Leuk is dat ik ook online kan racen en zo contact houd met m’n Japanse vrienden uit de Rookies. Ze sturen mij af te toe ook nog m’n favoriete snoepjes uit Japan toe. Ik weet niet wat erin zit, maar ze zijn lekker en volgens de Japanners krijg je er ook lenige tenen van, zie foto van één van de Japanse begeleiders (kijk naar z’n sokken met tenen :D).