Victor’s blog 54

Het raceweekend (begin juli) in Donington  – vol met incidenten en valpartijen – was spannend. Ik ben daar vierde geworden, mijn beste klassering, tot nu toe! Ik kreeg ook nog de mogelijkheid om in een safetycar een ronde te maken over het circuit.

Dat was wel lachen en deze vaardigheden kon ik goed gebruiken toen ik vol speed richting het festival van de Zwarte Cross ging ? Wat een sfeer daar: bizarre mix van muziek, theater, motorcross, stunts en écht: niks is onmogelijk. Ik heb er enorm genoten.

Afgelopen weekend kwam ik in actie met een gastoptreden in het Duitse IDM Kampioenschap (International Deutsche Motorrad Meistershaft) in Schleiz. Tijdens de trainingen en kwalificaties waren Jan-Ole (mijn teamgenoot) en ik veruit het snelst. In de eerste race wist ik vervolgens samen met mijn teamgenoot al snel anderhalve seconde weg te rijden bij de IDM-rijders. Jammer genoeg ging het in de tweede ronde fout. Mijn teamgenoot kwam vlak voor mij ten val. Ik kon zijn motor niet ontwijken, waardoor ik op hoge snelheid van mijn machine werd gekatapulteerd. Gezien de enorme klapper kwam ik er relatief goed af.

Gelukkig hebben wij Madlen, onze fysiotherapeut bij het team Freudenberg. Zij heeft mij goed verzorgd en daardoor kon ik ondanks de pijn over het hele lichaam, de volgende dag toch weer op de motor zitten. Tijdens de warm-up heb ik getest of ik het aankon en daarna is het besluit genomen om aan de wedstrijd deel te nemen. Ik kon alleen mijn WK-motor niet meer gebruiken omdat die te veel schade had. Ik ging van start met mijn motor van vorig jaar.

De start was goed, ik lag zelfs heel even op de eerste positie, maar ik kwam er al gauw achter dat er wat aan de remmen mankeerde. Mijn geluk was dat er een rode-vlagsituatie plaatsvond, en wij allemaal de pits in moesten. Het team kon toen snel repareren, maar we besloten om bij de herstart geen risico’s te nemen en te starten (als laatste) vanuit de pitstraat. Vanaf die plek wist ik mij toch nog met strakke rondetijden naar de elfde plaats te knokken.

Toen snel naar huis. Ik mocht met een sponsor (tevens teamlid dit weekend) mee terugreizen, zodat ik wat comfortabeler kon zitten. Hij kan ook goed gas geven ? en met een paar uurtjes was ik zondagavond weer thuis. De volgende dag toch nog even een medische check gehad. Alles goed, alleen ontzettende spierpijn.

Over twee weken zal ik weer aan de start staan op het circuit van Most in Tsjechië.

Grt. Victor Steeman #72 ?