Victor`s Blog 10

05-10-’17: DE WINTERSTOP IS BEGONNEN

Mijn raceseizoen van 2017 is klaar. Ik heb m’n laatste races in Aragon gehad bij de Redbull MotoGP Rookies Cup. Ik heb een paar goede races gereden, helaas zat er voor mij niet meer in.

In het “end of season-gesprek” kreeg ik het advies mee om volgend seizoen op een grotere motor te stappen vanwege mijn lengte. M’n bochtensnelheid is hoog genoeg om met de top mee te strijden, maar het tekort aan topsnelheid op het rechte eind ten opzichte van de “kleinere/jongere rijders” blijft een nadeel in deze cup. Dat hadden ze goed gezien, als ik 6 kleintjes ingehaald had in de bochten, vlogen ze mij op het rechte eind direct weer voorbij ? Mentaal ben ik hierdoor wel heel sterk geworden. Soms verbaasde ik mijzelf, door toch weer iedere race 200% inzet te tonen, ondanks deze wetenschap.

Nu zijn we bezig met de opties voor het nieuwe seizoen. Zoals altijd een kostbare kwestie en support speelt hierbij een grote rol. Dat is best lastig, want de motorsport is toch minder bekend dan bijvoorbeeld nu de autosport. Maar vaak bu-j te bang om hier gewoon naar te vragen. Ik denk hierbij aan een kampioenschap in Europa met 300 of 600 cc standaard-motoren. Met de bedoeling om in de toekomst door te stromen naar bijvoorbeeld de supersport zeshonderd.

Tijdens de winterstop is het belangrijk voor mij om hard te werken op school en m’n conditie op peil te houden. Dit doe ik door elke dag 30 kilometer te fietsen en daarnaast nog regelmatig de sportschool in te duiken. De KNMV regelt vaak ook wintertrainingen (mountainbiken en Core & Pump). Krachttraining en niet zwaarder worden, dat is het uitgangspunt!

Vorige week zijn de sporters van de Talententuin van de Zwarte Cross bij elkaar geweest. Ook daar hebben we plannen gemaakt voor de winter. We gaan bij elkaar in de keuken kijken, heel erg leuk, ik verheug mij hier al op. Je leest hier later meer over en ik kan je nu al beloven dat de filmpjes spectaculair worden.

Tot m’n volgende blog ,