Victor`s Blog 11

19-10-’17: NIGHT RIDE(R) AND A LOT OF FUN WITH SMALL BIKES

Ik ben afgelopen weekend naar Francorchamps geweest om een wedstrijd te rijden bij het 2race Belgisch Kampioenschap. Op uitnodiging van importeur Bert Deroue mocht ik op een Ohvale GP0 160 rijden, een “midi”-motor voor o.a. de jeugd, met het uiterlijk van een “midi”-superbike.

De motor bezit volwassen rijeigenschappen en het dynamische gedrag van een echte racemotor. Veel MotoGP/SBK-rijders, zoal Marc Márques, Chaz Davies, Danilo Petrucci en Scott Redding, trainen ook op deze fietsjes. Het gevoel is namelijk hetzelfde en zo kunnen ze eenvoudig trainen op een klein circuit of kartbaan.

Aangekomen in België bleek dat er naast de vrije trainingen op zaterdag, ’s avonds ook nog een “Night Ride” georganiseerd werd. Bijzonder en heel apart als je in het donker rijdt op een verlicht circuit. Je wordt tijdens het rijden soms onverwachts door je eigen schaduw ingehaald en dat is af en toe best wel schrikken.

Zondag stond ik na de kwalificatie op pole en ben ik lekker twee races helemaal losgegaan, twee keer kopstart én twee overwinningen. Big fun on small bikes.

Like a rocket on sunday ?
Victor