Victor`s Blog 19

01-02-’18: RACEVOORUITZICHTEN EN WEDSTRIJDRITUELEN

Het blijft nog steeds spannend in welk kampioenschap ik dit raceseizoen wedstrijden kan gaan rijden. Inmiddels is wel duidelijk geworden dat er geen Supersport 300 BENEcup (Belgisch/Nederlandse competitie) gaat worden verreden in 2018. Er zijn wel startmogelijkheden in andere competities op diverse mooie internationale circuits, waar ook met gelijkwaardige motoren in de 300cc-klasse elke race spannend en sensationeel is om naar te kijken. Er zijn alleen nog maar diverse voorlopige kalenders, de keuze in welk land we gaan rijden is nog niet gemaakt.

Om mij voor te bereiden op het volgende seizoen start ik binnenkort met een aantal trainingen in het buitenland. De motoren zijn al onderweg naar Cartagena en ik ga er aanstaande zondag achteraan om daar lekker de hele week te trainen. Hans, mijn coach, is er dan ook met zn brommer.

Rituelen
Zoals waarschijnlijk wel bekend is, hebben de meeste topsporters vaak wedstrijdrituelen. Ik dus ook ? Ik ga niet van huis zonder mijn eigen hoofdkussen mee te nemen. Niet omdat ik denk dat dit geluk brengt, maar meer omdat ik anders mijn nekspieren niet kan ontlasten en slecht slaap. Door de snelheid, rijwind en vaak de wind op een circuit, belast ik m’n nekspieren enorm en moet ik dus echt op m’n eigen kussen slapen.

Ik geloof ook in de kracht van kleur. Geel wordt in verband gebracht met energie, macht en emotie. Geel straalt en verdraagt geen begrenzing. Eén keer raden welke kleur ik draag onder m’n racepak ?. Sommige rijders slaan voor de start een kruisje, dat doe ik niet. Ik geef standaard m’n vader een grote mond ?

Ik verheug mij enorm op volgende week Cartagena. Jammer dat m’n nieuwe motor nog niet binnen is, maar ondanks dat, ga ik toch alles eruit uithalen wat erin zit!

Onderstaand een filmpje gemaakt op de RedBullRing in Oostenrijk, waar ik samen met een “Belgische” coureur uitleg wat je aantrekt bij een race.


Victor, Like a Rocket ?