Victor`s Blog 2

10-08-’17: BENIEUWD HOE MIJN RACEWEEKEND ERUITZIET?

Afgelopen weekend heb ik geracet in Brno, Tsjechië en aankomend weekend zit ik alweer in Oostenrijk. Daar ga ik racen op de Red Bull Ring. De Red Bull MotoGP Rookies Cup rijdt de Europese wedstrijden in het programma van de MotoGP mee. Ik mag dus dezelfde baan op als de grote helden in de motorsport! En zo’n raceweekend ziet er als volgt uit…

We melden ons op donderdagmiddag in een wit shirt (teamkledingsvoorschrift). Na de briefing, waar de communicatietaal i.v.m. de vele nationaliteiten uiteraard Engels is, mogen we direct met onze rijderscoach lopend even het circuit verkennen. Mijn vader duikt dan de garage in om samen met de monteurs mijn motor af te stellen. Ontbijt, lunch en diner hebben we gezamenlijk in ons Rookies Energy Station.

Op vrijdag hebben we twee vrije trainingen van 30 minuten en een kwalificatie. Vervolgens is er de rest van de dag tijd voor interviews, filmopnames en andere promotionele zaken. We mogen even een kijkje nemen bij de andere raceteams op het paddock en kunnen ook gebruikmaken van een game-ruimte die voor ons beschikbaar is. Op de Playstation kunnen we met MotoGP-spellen oefenen op de circuits. Wist je trouwens dat ik zelf ook als rijder in de MotoGP17 game zit?

M’n donkerblauwe overhemden zijn gereserveerd voor de zaterdag en zondag, wederom kledingsvoorschriften. Een half uur voor de wedstrijd hijsen we ons in het racepak. Voor onze helmen mochten we een eigen ontwerp aanleveren. Vaders en helpers lopen met onze spullen (denk aan bandenwarmers, gereedschap, etc.) naar de pitlane en wij lopen er met de motor aan de hand achteraan. We nemen onze positie in, rijden een warm-up lap en gaan dan opnieuw op onze startplek staan. Dan is het wachten tot de rode lampen uitgaan en dan… GASSSSS!

  Victor, Like a Rocket ?