Victor`s Blog 26

10-05-’18: MIJN EERSTE RACE IN DE SUPERSPORT300: TWEE KEER OP HET PODIUM!

Met mijn gloednieuwe motor kon ik eindelijk mijn eerste wedstrijd rijden. En beter had ik het me niet kunnen wensen. Tijdens het eerste IDM raceweekend in Oschersleben heb ik twee(!) keer op het podium gestaan!

In de eerste race werd ik tweede. Dat was jammer, ik reed namelijk op de tweede plek met het plan om in een bepaalde bocht te gaan inhalen. Toen moest ik echter ineens vol in de remmen door een achterblijver die van z’n racelijn ging, met als gevolg dat ik een dikke seconde te kort kwam op de finishlijn. Dat was flink balen, want ik was duidelijk de snelste van de kopgroep.Tijdens de tweede race heb ik de snelste rondetijd neergezet op het thuiscircuit van de Duitsers. Sterker nog, het baanrecord staat nu op mijn naam in de Supersport 300-klasse en ik ging als eerste de finish over. De Duitse teams van de WK-rijders vonden dit minder, maar waren wel sportief genoeg om mij te feliciteren.

Bij deze wil ik de sponsors en Hans Smees bedanken, als coach, monteur én manager doet hij het in z’n eentje beter dan al het personeel van een professioneel WK-raceteam samen. Hij geeft mij ook nog eens goed advies, helpt met het maken van een plan en blijft heel relaxed. Dit weekend had Hans het wel erg druk: als de echte multi-tasker die hij is, moest hij zelfs nog naar de teamchefmeeting.

We waren ook blij dat Gerrit Walgemoet (tevens sponsor) langs kwam om te kijken en besloot te blijven voor het verrichten van hand- en spandiensten. Samen hebben we het als team tot een goed einde gebracht en heeft het ook nog eens een mooi artikel in De Gelderlander opgeleverd.
 
Een paar dagen later ben ik naar Hengelo geweest, omdat daar de 51ste internationale wegraces op de Varsselring plaatsvonden. Ik was daar voor een fotoshoot van de Gelderlander en werd toen gevraagd mee te rijden in de rijdersparade naar het centrum van Hengelo, waar ook een rijderspresentatie georganiseerd werd door Hamove. Wow, wat een opkomst! Ik ben het hele weekend gebleven, maar heb in plaats van racen veel promotiewerk gedaan en tevens Eric Klein Gebbinck (ook sponsor), die wel mee deed aan de wedstrijd, geholpen om sneller te worden met o.a. het analyseren van de onboard video.
 
Ik wil in 2019 deelnemen in het WK en heb daarvoor een financiële bijdrage nodig. Hiervoor ben ik een unieke actie begonnen: het uitgeven van 300 stuks CC-certificaten om tot 300cc cylinderinhoud te komen van het World SuperSport 300. Een zogenaamd CC-certificaat kost 66,67 Euro. Het is natuurlijk mogelijk om meerdere CC-certificaten te kopen.
Meer informatie kunt u lezen op deze website in het artikel hier meteen onder maar u kunt natuurlijk ook een mail sturen naar: info@victorsteeman.nl
De CC-certificaathouders worden overigens periodiek op de hoogte gehouden via de email over mijn avonturen en acties.
 
Tijdens de TT-Assen (29 juni t/m 1 juli) kunnen jullie mij weer in actie zien!
 
Misschien tot ziens op Assen en groeten,
Victor Steeman #27 ?   Foto’s: Henk en Damon Teerink
 Victor, Like a Rocket ?