Victor’s Blog 28

07-06-’18: TERUGBLIK OP TRAINING IN SCHLEIZ (EIND MEI)

In Schleiz was een evenement voor de Klassik Trophy. In eerste instantie was het de bedoeling dat de rijders van het IDM, waar ik aan deel heb genomen, daar ook een mogelijkheid kregen om te trainen, maar dat werd op het laatste moment gecanceld. Met behulp van kennissen in Schleiz van m’n rijderscoach Hans, hebben we ons toch kunnen inschrijven in de youngster 4-tactklasse.

We kregen helaas niet heel veel rijtijd omdat er 450 rijders waren, in totaal maar een klein uurtje. Als voorbereiding op de wedstrijd daar (eind juli) was dit echter wel een kans om voor mij het circuit te verkennen.

Bij aankomst werden we hartelijk ontvangen door de vrienden van Hans. Ze hadden alles voor ons geregeld: pension, plek en tent bij circuit. Bovendien werden we ’s avonds ook nog uitgenodigd voor een BBQ. Soms is er niks mee met die Duitse pünktlichkeit ?

De baan ligt mij wel, linksom is voor mij geen probleem en ik weet nu waar de listige plekken zijn. Ik hoop hier mijn voordeel mee te kunnen doen én we hebben een basis set-up om mee te beginnen eind juli. Zondagochtend om 09.00 uur heb ik nog meegedaan aan een wedstrijd met verschillende motoren en heb toen toch nog 12 rondjes kunnen rijden. Daarna hebben we snel ingepakt en zijn we snel weer richting huis gegaan, omdat maandag voor Hans weer een werkdag en voor mij een schooldag was.

De eerstvolgende race voor mij is in Assen (ONK), in het bijprogramma van de TT (29-30 juni – 1 juli). Daar mag de Dutch Supersport 300 eind van de dag een race rijden op zaterdag en zondag.

Tot de volgende blog!
Victor Steeman #27

  Like a Rocket ?