Victor`s Blog 3

17-08-’17: RACES IN TSJECHIË EN OOSTENRIJK

Na twaalf dagen van huis te zijn geweest ben ik met een flinke kater terug in Nederland. In Tsjechië (Brno) miste m’n motor in race 1 topsnelheid, waardoor ik op het rechte eind van het circuit niet naar de zesde versnelling kon. Race 2 ging beter, omdat het een regenrace was. Ik eindigde in de top 10.

Oostenrijk (Red Bull Ring) was een drama. In race 1 was ik goed onderweg, maar kreeg ik een “ride through penalty” (ronde door de pits) vanwege een jumpstart, waardoor een goede klassering niet meer mogelijk was. Na de race zijn de beelden bekeken door de coach en die concludeerde dat er geen sprake was van een jumpstart. Sterker nog, ik was zelfs te laat met de start.

Race 2 was kort maar niet krachtig. Een vastgelopen achterrem blokkeerde mijn achterwiel, waardoor ik een paar keer bijna crashte en noodgedwongen de pitstraat moest opzoeken. Resultaat een DNF (did not finish).

Hierbij alvast mijn rijdersprofiel voor als ik volgend seizoen op zoek moet naar een team ? 

Victor, Like a Rocket ?