Victor`s Blog 30

05-07-’18: PRESTEREN OP TT ASSEN

Afgelopen weekend reed ik voor de derde keer mee tijdens de TT van Assen. Dit keer in de ONK Supersport 300-klasse. Ik had enorm veel zin in dit weekend omdat er ook een aantal WK-rijders waren ingeschreven en ik heel graag de strijd om de podiumplekken met ze wilde aangaan.

Mijn rondetijden lagen slechts een halve seconde van de WK-rijders. Ik had mij als vierde gekwalificeerd. Tijdens race 1 zakte na een aantal rondes het vermogen van mijn motor en dus ook mijn topsnelheid, waardoor ik langzaam de aansluiting verloor en als vierde over de finish ging. Na de prijsuitreiking werd echter bekendgemaakt dat 2 rijders gediskwalificeerd waren, dus kreeg ik de punten van de tweede plek.

‘s Avonds heeft Hans nog met behulp van een paar andere monteurs geprobeerd te achterhalen waar het probleem zat met mijn motor. Zondag bij race 2, had ik een goede start en kon ik de koprijders de eerste ronde bijhouden. Maar ook toen nam het motorvermogen weer af. Door zo min mogelijk te remmen probeerde ik de snelheid zo lang mogelijk vast te houden. Ik reed op de vierde plek en er zat een gat van meer dan een halve minuut naar nummer 5. Helaas lukte het net niet om mijn plek nog voor de eindstreep vast te houden en ben ik dus geëindigd op de 5e plek. Ik baalde hier behoorlijk van, maar gelukkig heb ik de races wel uit kunnen rijden en de leidende positie in het ONK vergroot.

Tot mijn grote verrassing kwamen er ook nog een aantal sponsors “gedag” zeggen. Ik waardeer dit heel erg. Extra bijzonder was dat m’n Amerikaanse fans (Greg en Jane) in Assen kwamen kijken. De technische staf is nu volop aan het werk om de RC390 weer helemaal top te krijgen zodat ik aankomend weekend in Zolder voor de overwinning kan strijden.

Henk (en Damon) Teerink hebben weer prachtige foto’s gemaakt. Ik voeg er een paar bij zodat jullie een klein beetje mee kunnen genieten van dit toch wel mooie weekend.

Groeten, Victor Steeman #27 Like a Rocket ?