Victor`s Blog 31

19-07-’18: STRIJDEN VOOR DE OVERWINNING IN ZOLDER

Het raceweekend in België (6 t/m 8 juli) op circuit Zolder, was erg warm. Alle KTM’s hadden door de warmte last van vermogenverlies. Gelukkig had m’n monteur zich hierop voorbereid, omdat wij dit probleem ook al in Assen hadden.De vrije trainingen verliepen goed. We hebben verschillende settings getest. In de eerste kwalificatie verloor ik de voorkant van de motor bij het ingaan van bocht 1. Ik kon de motor opvangen en voorkwam een crash. Ondanks dat ik mijn arm bezeerde, zette ik de snelste tijd neer.
Omdat er geen fysiotherapeut op het circuit aanwezig was, werd ik doorgestuurd naar het aanwezige ziekenhuis op het circuit. Na onderzoek bleek dat ik een scheurtje in een spier in m’n bovenarm had. Met pijnstillers heb ik toch kunnen rijden. De start mocht van pole-position ?Zondag tijdens de warm-up reed ik 5 laps op oude banden. Dit bleek een verkeerde bandenkeuze te zijn, omdat dit reglementair niet mocht. Ik werd teruggezet naar p5 door de race-direction.Race 1 was voor de kijkers een ware thriller. Ik had een goede start en lag in de eerste bocht al tweede. Tijdens deze race kon ik niet hard remmen omdat m’n rem te heet was geworden. Daardoor kon ik niet de rondetijd halen die ik in de kwalificatie had gereden. Samen met nummer twee ging het gevecht om de eerste plek. In de laatste ronde wist het publiek nog steeds niet wie er ging winnen. Uiteindelijk werd het een fotofinish in m’n nadeel. Ik baalde hier behoorlijk van.Race 2, goede start vanaf plek 5, maar ik kwam niet goed uit door twee coureurs naast mij. Voor mij viel er één en die motor raakte mij, ik zakte daardoor terug naar de zevende plaats.
Gelukkig kon ik mij snel herpakken en reed in een paar rondjes het gat naar nummer één weer dicht. Ik zette toen de snelste ronde neer en ook nog eens het ronde-record. Ik hield de leidende positie en pakte de overwinning. De sfeer in België was top, wat logisch was aangezien de Belgen toen ook gewonnen hadden met voetbal.

De schoolvakantie is nu begonnen, ik ben over naar Havo-5. Tijd voor ontspanning, dus ik ben samen met een coureur uit het Noorden naar de Zwarte Cross gegaan. Ik vind het al stoer dat ze mij als wegracer opgenomen hebben in de Talententuin van de Zwarte Cross, maar dat ik mijn auto ook op de VIP-P mocht neerzetten was echt super. Wat een prachtig feest en wat een belevenis. Ik heb echt bewondering voor degenen die dit allemaal bedenken en opbouwen. Mooi dat ik ook nog een radio-interview mocht geven; goed voor m’n naamsbekendheid ?

De volgende race is eind van de maand (27, 28 en 29 juli) in Schleiz. Ik heb daar nu al zin in, want dat is echt een heel mooi technisch circuit. Daarna ga ik snel naar huis om m’n koffer in te pakken want op 30 juli vertrek ik voor m’n Need 4 Speed ? weer samen met vrienden naar Portugal.

De bijgevoegde foto’s zijn gemaakt door Henk en Damon Teerink.

Groeten Victor #27 Like a Rocket ?