Victor`s Blog 35

19-09-’18: HET WORDT STEEDS SPANNENDER IN DE IDM…

Het weekend van 14, 15 en 16 september mag ik een race meedoen met een wildcard in het FIM Wereldkampioenschap Supersport 300 in Portimão. Ik vervang een rijder van het KTM Fontron team. Hier heb ik enorm veel zin in. Alle WK-rijders hebben al getraind op dit circuit en ik heb hier nog nooit eerder gereden, dus ik moet hard aan het werk in de vrije training (analyse circuit én de motor afstellen). Ik vind het een hele uitdaging en ben erg benieuwd hoe de KTM-motor loopt. Hans (mijn rijderscoach) is erbij en zal mij op alle fronten helpen.Met m’n eigen KTM-motor (zelfde type) heb ik al diverse keren vermogenverlies gehad door technische problemen. Daardoor is het afgelopen raceweekend in Assen niet gegaan zoals ik hoopte. In de vrije trainingen en kwalificaties zette ik de snelste tijd neer. Ik mocht zondag van pole starten. Ik wist dat ik snellere tijden reed dan mijn concurrenten, dus……

Race 1:
We reden met z’n drieën weg en het werd al snel duidelijk dat wij het podium zouden gaan verdelen. Alleen de volgorde moest nog bepaald worden. Op kop was het stuivertje wisselen, zodat het publiek kon genieten van een bloedstollend gevecht. In lap 8 (van de 11), merkte ik dat ik vermogen begon te verliezen en de temperatuur liep op. Jammer genoeg kon ik m’n eerste plek niet vasthouden en werd ik derde.

Race 2:
Het tijdschema was aangepast en wij zagen dat net te laat. Gevolg was dat ik in plaats vanaf pole, helemaal achteraan moest starten. Volgens de AsserCourant zette ik een indrukwekkende achtervolging in, haha. Het klopt wel, ik reed in twee rondes naar plek 1. In de vierde ronde ging het helaas mis. Ik viel, maar stapte wel weer op de motor om de race te vervolgen. Natuurlijk met een flinke achterstand op de rest van het veld.

Geluk bij een ongeluk, kregen we door een andere valpartij een “rode vlag” en een herstart van 5 laps. Hans Smees heeft toen snel in de pitelane m’n versnellingspook vastgezet en het grind uit de kuip laten lopen. Ik mocht vertrekken vanaf plek 17 en ging als tweede over de finishlijn. Teleurstellend natuurlijk, want ik ben geen leider meer in het Duitse Kampioenschap. Maar de sponsors en enthousiaste supporters hebben genoten. Dat geeft enige troost.

Eind september zijn de laatste races van dit seizoen in Hockenheim. Als ik daar twee keer win en de Duitser die nu de leidende positie heeft, twee keer tweede wordt hebben we evenveel punten

Groeten, Victor Steeman  #27 Like a Rocket ?

? Henk Teerink