Victor`s Blog 37

11-10-’18: SUPERSTRAKKE RACE IN FRANKRIJK

De laatste race van 2018 is gereden. Een valpartij zorgde ervoor dat ik puntloos bleef. Natuurlijk baalde ik na de race als een stekker en was ik behoorlijk teleurgesteld. Maar, nu een aantal dagen later, kijk ik terug op eigenlijk best wel een goed raceweekend. Ik heb weer ontzettend veel geleerd en deze ervaringen pakken ze mij niet af ?

De eerste vrije training zat ik er goed bij en zette ik een 9e tijd neer. Beste KTM-rijder en nog nooit op dit circuit gereden! Het was niet een heel makkelijk circuit, er zaten een aantal moeilijke chicanes in. Voor de tweede vrije training hebben we een aanpassing gedaan omdat ik niet goed door chicanes heen kon sturen. Dit pakte niet goed uit; m’n rondetijd kon ik daardoor niet verbeteren. Ook tijdens de Superpole stond de vering nog niet goed, dat was wel zonde want starten vanaf de 22ste plek is niet leuk.

In de warm-up (voor de race) hebben we nog een andere setting getest en deze pakte gelukkig goed uit. Ik had een wereldstart en de KTM RC390R stond perfect afgesteld voor de race. In enkele ronden wist ik mij naar voren te rijden en streed ik met een aantal coureurs om de tiende plaats. Ik wist dat ik nog verder naar voren kon, maar jammer genoeg bij het inhalen ging een collega-coureur van zijn ideale lijn af en raakte mij vol op de voorkant. Ik had geen schijn van kans en kwam ten val. Ik bezeerde mijn rug en ze hebben een CT-scan gemaakt. Gelukkig geen fractuur. Dit is echt jammer én het doet pijn, maar dit soort dingen horen helaas ook bij het racen.

De samenwerking met teammanager Arie Vos, Hans Smees en het gehele KTM-Fortron Racing team was buitengewoon goed. Supergoede sfeer, goede monteurs en datakennis, heerlijke maaltijden en aan humor ontbreekt het ook niet. Professioneler kan het volgens mij niet. Bij deze wil ik ze nogmaals bedanken voor dit geweldige weekend op het Franse circuit van Magny Cours. Ook mijn sponsors wil ik bedanken, want zonder hun financiële bijdrage was dit echt niet allemaal mogelijk geweest.

Komende weken ga ik keihard aan het werk op school, want zoals jullie weten zit ik dit jaar in de examenklas van de Havo en ik heb nog het één en ander in te halen.

Ik hoop dat we een startplek in het WK 2019 budgettair voor elkaar krijgen.

Groeten, Victor Steeman #27 #72   Like a Rocket ?

?Schneider