Victor`s Blog 38

 

Deze week schreef Victor een blog die in alle edities van Achterhoek Nieuws te lezen zal zijn! 

25-10-’18: MIJN WEG NAAR HET WK 2019

Het grootste deel van mijn leven spendeerde ik aan motorracen. Het is mijn droom om van deze passie werk te maken en wereldkampioen te worden. De weg daarnaartoe is echter wel een enorme uitdaging!

Dit seizoen maakte ik de overstap van de Moto3-motoren uit de Red Bull MotoGP Rookies Cup naar de Supersport 300-klasse. Ik verwachtte dat de (straat)motor heel anders zou sturen dan een Moto3-(race)motor, maar dat bleek niet het geval te zijn. Het verschil zit hem voornamelijk in het gewicht, vermogen en de banden van de motor. Nu rijden we met profiel, eerder reden we met slicks (banden zonder profiel). Het duurde dus niet lang voordat ik me helemaal thuis voelde op mijn nieuwe KTM RC390R.

In 2018 reed ik het gecombineerde Duitse (IDM) en Nederlandse (ONK) Supersport 300-kampioenschap. Hoe nieuw deze klasse en de motor ook voor mij waren, ik begon al sterk aan het seizoen met overwinningen en podiumplaatsen. Ik wist zelfs een aantal Duitse WK-rijders, die ook aan de start stonden, voor te blijven!

Echter kwam ik aan het einde van het seizoen voor een belangrijke beslissing te staan. Ik mocht mijn debuut maken in het World Supersport 300 Wereldkampioenschap, in Portimão en Magny Cours. Daarvoor moest ik wel races in het IDM en ONK missen, wat betekende dat ik de titels niet zou kunnen pakken. Ik heb besloten voor de WK-wedstrijden te gaan. Daar heb ik gelukkig bewezen dat ik het talent en de snelheid heb om aan de top van het WK-veld te rijden! De basis is daar gelegd voor een succesvolle WK-campagne in 2019.

Bij het behalen van mijn sportieve doelen krijg ik steun uit verschillende hoeken. Zo ga ik naar het Beekdal Lyceum, een school met speciale topsport-faciliteiten, zodat ik me volledig kan richten op mijn sportcarrière. Daarnaast helpt de Zwarte Cross Talententuin me met mijn promotie, naamsbekendheid en de promotie van wegracen als sport. Tweewekelijks schrijf ik een blog over mijn leven als wegracer. Zij verspreiden dit op al hun socialmedia-kanalen.

Last but not least heb ik een goede samenwerking met mijn Achterhoekse coach en begeleider Hans Smees (voormalig Nederlands Kampioen 250CC). We zijn tevreden over het afgelopen seizoen, het was een mooi leerjaar op deze motor en volgend jaar willen we graag doorstromen naar het Wereldkampioenschap! Enkele raceteams hebben al belangstelling getoond om met ons te werken. Nu is het aan ons de taak om het juiste team te selecteren en het daarbij benodigde budget te vinden. Om dit doel te bereiken, heb ik nog een aantal sponsors nodig die hun naam, bedrijf of merk willen verbinden aan deze fantastische dynamische sport en mijn carrière! Ziet u dit wel zitten? Dan kom ik graag eens langs om meer te vertellen over mijzelf, mijn doelen en de opties voor sponsoring. Stuur een e-mail naarinfo@victorsteeman.nl. Wij gaan voor een fantastisch 2019

Groeten, Victor Steeman #27 #72   Like a Rocket ?