Victor`s Blog 44

14-03-’19: TEST, TEST AND GO ?

Samen met mijn raceteam Freudenberg hebben we van 1 t/m 5 maart getest in Spanje. Op twee circuits (Andalucia en Almeria) naast elkaar liggend met één groot paddock in het midden, hebben we veel rondes kunnen rijden. Zelfs een aantal sessies waarbij beide circuits werden meegenomen in één ronde van 9 kilometer! Oftewel rondje circuito España, olé ?Het lukte gelijk om vanaf het begin competitieve rondetijden neer te zetten. De sfeer binnen het team is relaxed, de maaltijden worden gezamenlijk genuttigd en dat gaf meteen een goed gevoel.

Van 17 t/m 19 maart staat de officiële WorldSuperBike-test in Aragon op de agenda, hierbij zijn alle deelnemende teams aanwezig. Ik ben heel benieuwd welke rondetijden hier neergezet worden.

De racekalender voor de WorldSuperSport 300-klasse start in het eerste weekend van april in Aragon. Het startveld bestaat in seizoen 2019, zoals tot nu bekend is, uit meer dan 50 rijders die worden verdeeld in twee groepen. Van deze deelnemers mogen er dit seizoen slechts 36 deelnemen aan de hoofdrace. Na de twee kwalificaties, kwalificeren de snelste 30 coureurs zich rechtstreeks voor de hoofdrace. Op zaterdag aan het einde van de dag rijden de overige coureurs dan een zogenaamde “last change” wedstrijd. De eerste zes finishers van deze wedstrijd mogen vervolgens zondag, samen met de reeds 30 geplaatste coureurs, deelnemen aan de hoofdrace.

Op Facebook en Instagram worden door het raceteam Freudenberg tijdens races berichten geplaatst. De coureurs leveren overigens tijdens de raceweekenden overdag wel hun phones in ?

Victor Steeman #72 ?