Victor`s Blog 46

12-04-’19: DE EERSTE WK-PUNTEN ZIJN BINNEN

Eindelijk is het zover. Het World Supersport 300-seizoen is begonnen. Mijn allereerste seizoen bij een tof team in deze WK-klasse. De eerste wedstrijd begon op 5 april in Aragon…

Testen
Hoe is de motor? Stuurt hij goed? Kan ik competitieve tijden neerzetten? Allemaal zaken die aan het licht komen tijdens de tests voorafgaand aan de wedstrijd. Dit gebeurde op Almeria en Aragon, met het team Freudenberg. Mijn gevoel na deze testen was goed. De motor is competitief, stuurt goed en met mijn drie andere collega KTM-coureurs heb ik goed kunnen oefenen om snelle rondetijden neer te zetten. Vol vertrouwen en met veel zin keek ik uit naar de wedstrijd in Spanje.

Vrije trainingen
Deze werden opgedeeld in een A- en B-groep, omdat er in deze klasse 52 deelnemers in het startveld staan. Ons team besloot de ochtendtraining over te slaan om een set banden te sparen. Elke rijder in het kampioenschap krijgt namelijk drie sets banden voor het hele weekend van de organisatie. Het Freudenbergteam was bang dan we hierdoor te weinig goede banden overhielden voor de kwalificatie en wedstrijd. Dat later toch alle teams nog een extra achterband kreeg van de organisatie, was een mooie meevaller.

De wedstrijd
Deze wedstrijd op zondag was er eentje om niet te vergeten! Ongelooflijk spannend. Ik reed een aantal keren aan de leiding en lag bijna de hele race in de top 3. Op het laatst van de wedstrijd maakte ik echter een klein foutje, waardoor ik buiten de baan kwam en een flink aantal plaatsen terugviel. Het lukte mij wel om een aantal plaatsen terug te pakken in de laatste ronde, wat resulteerde in een 6e plaats. De eerste 7 coureurs gingen binnen één seconde (!) over de finish.

Een prachtig resultaat voor het team, want alle Freudenberg-coureurs zijn binnen de top 10 afgevlagd. De teameigenaar was erg tevreden over ons dominante optreden in Spanje, wat we uiteraard nooit hadden kunnen realiseren zonder hulp van onze monteurs, coaches, data-technicus én kok.

TT Assen
Het weekend van 12 t/m 14 april rijden we op het TT-circuit in Assen. Je kunt mij volgen via mijn social media!