Victor`s Blog 47

25-04-2019: TERUGBLIK OP RACEWEEKEND ASSEN

De thuisrace in Assen was wel heel bijzonder, los van het feit dat we extreme weersomstandigheden hebben gehad in het weekend en dat voor veel valpartijen zorgde. Ik heb heel veel aandacht gehad van mijn supporters en zélfs bezoek gehad van Stichting Happy Smile. Zij geven gezinnen met een ernstig ziek kind of een kind met ernstige beperking een onbezorgde dag op een circuit in Nederland, Duitsland of België, om de ziekte voor even te vergeten. Extra mooi bij dit bezoek was dat Carsten, de teambaas van Freudenberg de kinderen van harte uitnodigde om in de pitbox een blik te werpen en ze allemaal een aandenken gaf.

Rondje op een Solex
Op donderdag zijn we gestart met een media-evenement. In plaats van poseren voor de fotografen hadden ze bedacht om op de juniortrack een solexrace te organiseren met de Nederlandse rijders uit alle klassen van de WorldSuperBike. Dat was wel hilarisch want daarmee starten is nog niet zo eenvoudig. Om geen onnodige risico’s te nemen, kregen we goede bescherming aan ? De vrije trainingen op vrijdag verliepen goed. Ik zat er goed bij met m’n rondetijden. We hebben nog verschillende dingen getest voor een goede afstelling omdat het asfalt erg koud was en daardoor de banden snel slijten. De zaterdag was qua weersomstandigheden een drama. Er werden zelfs races afgelast. Het was in eerste instantie onduidelijk of de kwalificatie nog wel doorging en of we regenbanden mochten gebruiken. Wij zaten nog op antwoord te wachten toen de concurrent-coureurs al de baan op gingen. Ik was startklaar, het was alleen jammer dat het gelijk begon te regenen/sneeuwen bij mijn outlap. Ik reed op slicks de beste tijd tijdens deze weersomstandigheden, maar kon de tijd die de anderen in het eerste droge rondje hadden neergezet niet benaderen. De tweede groep reed onder droge omstandigheden en overall had ik dus de 27ste tijd van de 52 deelnemers. Gelukkig worden de punten pas verdeeld tijdens de race, dus ik ben met Hans Smees de racetactiek gaan bespreken. Ons doel was: zoveel mogelijk rijders inhalen.

Tactisch spel
Tijdens de paddockshow probeerde Kawasaki rijders te imponeren door te zeggen dat ze KTM zoveel mogelijk gingen blokken. Wij zeiden hierop tegen een aantal minder snelle Kawasaki-coureurs, dat als ze het slim wilde spelen, ons voorop moesten laten rijden en dat ze dan als een treintje mee konden liften naar de kopgroep. Het spelletje begon toen al ?. Zondag was het racedag. In de warming-up een derde tijd neergezet en de start geoefend. Ik ben de race gestart vanaf plek 26 (er was één uitvaller) en uiteindelijk 10e geworden in de race. Let wel: de eerste 10 rijders gingen allemaal binnen een tijdsbestek van 1 seconde over de finish. Toch ben ik tevreden, maar met mijn gereden rondetijden gedurende het hele weekend had ik eigenlijk op het podium moeten staan, naast mijn teamgenoot Jan-Olé.

De volgende race is van 10 t/m 12 mei op circuit Imola (Italië). Ik ben daar nog nooit eerder geweest. Ik hoop dat ik daar ook punten kan pakken.