Victor`s Blog 49

23-05-2019: EEN SPANNENDE AANLOOP NAAR DE WEDSTRIJD IN ITALIË

Het weekend in Italië begon met prachtige weersomstandigheden. Ik verheugde mij er enorm op om deze baan te leren kennen. Technisch circuit (22 bochten) met meerdere krappe chicanes, dan heb je een uitdaging! Een goede setup is dan belangrijk, dus ik moest de vrije trainingen optimaal gaan gebruiken. Samen met mijn rijderscoach Hans Smees hadden we vooraf al één en ander besproken.

De ontvangst bij het Freudenbergteam was weer hartverwarmend. De monteurs, coaches, datatechnicus, teambazen, coureurs, iedereen had er zin in ?. Aan fans ontbrak het ook niet, zelfs Greg was speciaal voor mij uit Amerika naar Imola gekomen om de race bij te wonen.

Vrijdag tijdens de eerste vrije training stond ik er gelijk wel goed bij. Baan verkend en aanpassingen gedaan met de afstelling. Jammer genoeg ging tijdens de tweede vrije training al in de tweede ronde de koppeling stuk, en had ik daardoor geen rijtijd meer. Kan gebeuren natuurlijk, en we grapten nog “beter nu dan tijdens race”, maar ik baalde wel.

Zaterdag was de derde vrije training. Ik ging vol goede moed de baan op en verbeterde gelijk mijn rondetijd. Ik had nog meer kunnen verbeteren, maar een klein technisch probleem stond dit in de weg. Later op de dag was de kwalificatie, dus ik begon mij wel wat zorgen te maken.

Er reden 56 coureurs mee, waarvan een aantal Italianen gelijk flink op het gas gingen op hun thuiscircuit. Gelukkig, na vervanging van wat onderdelen aan mijn motor, kon ik mij wel rechtstreeks kwalificeren voor een 16e startplaats. Niet waar ik op gehoopt had, maar gezien de omstandigheden was ik er blij mee. Daarna heeft het team besloten om geen risico’s meer te nemen en voor de wedstrijd toch m’n blok te vervangen.

Tijdens de warm-up heb ik deze in kunnen rijden en ik zag vol vertrouwen de race tegemoet. Dat het een wet-race ging worden wisten we al voordat we afreisden naar Italië. Geen probleem voor mij en zelfs in dit geval met een 16e startplek denk ik dat ik daar ook wel snel had kunnen zijn. Daarom was ik ook zwaar teleurgesteld dat de wedstrijdleiding uiteindelijk besloot om de race niet door te laten gaan. Het regende inderdaad behoorlijk en ik begrijp dat vanwege veiligheidsredenen deze beslissing genomen is, maar ik had wel graag gereden en mijn kansen gepakt in deze omstandigheden.

Het volgende World Supersport 300 evenement is van 7 t/m 9 juni op het circuit van Jerez in Spanje.

Bekijk hieronder nog even het extreem professionele interview dat Hans afnam bij mij en mijn teamgenoot.