Victor`s Blog 51

21-06-2019: RACEVERSLAG JEREZ (SPANJE) 7 T/M 9 JUNI

Terwijl jullie dit lezen ben ik alweer vertrokken naar Misano (Italië) voor de vijfde race van het World Supersport 300 seizoen. Ik hoop dat ik daar de ingezette lijn van Jerez kan doortrekken naar het komende raceweekend.

Op het Circuito de Jerez Angel Nieto werd de derde en vierde race van het World Supersport 300 seizoen verreden. Deze extra wedstrijd was als vervanging van de afgelaste race in Imola. Een belangrijk weekend dus en ik realiseerde mij dat ik er bij de trainingen al gelijk goed bij moest zitten met de rondetijden.

Op vrijdag waren er twee vrije trainingen en ik sloot de dag af als snelste van mijn groep. Waar ik niet op gerekend had, was dat ik vrijdagnacht ziek werd (hoofdpijn, koorts, overgeven etc.) Zaterdagochtend was ik behoorlijk brak en ik baalde enorm want er stond een derde vrije training, kwalificatie èn een race op het programma. In overleg met Hans, de rijderscoach, besloten om een paardenmiddel te gaan halen bij Clinica Mobile. De snelheid bleef er zaterdag in zitten, ondanks het feit dat ik niet fit was en ik heb overtuigend de pole gepakt.

Race 1
Bij de start was ik het snelste weg en ik heb van de elf ronden ook regelmatig op kop gereden, met een achtervolgende groep van 17 rijders. Diverse keren van positie gewisseld, maar ook een paar foutjes gemaakt. In de laatste bocht voor de finish had ik de pech dat er een rijder recht voor mij viel, die ik nog net kon ontwijken. Ik moest daardoor na een sterk gereden race genoegen nemen met een teleurstellende twaalfde plaats. Wat een domper, ik was gelijk weer ziek ?

Race 2
Zondagochtend heb ik samen met Hans de race geanalyseerd en de puntjes op de i gezet ?
Het werd weer een chaotische race. Ik had een goede start, maar meteen was er hectiek door diverse valpartijen en kregen we een rode vlag. Allemaal terug de pits in en een half uur later begon het spelletje opnieuw. De race werd ingekort naar zeven ronden en de herstart ging goed. Na weer veel positiewissels, kon ik ontsnappen met een kopgroep van vijf rijders (2,5 seconde los van de achtervolgers). Helaas kwam ik 0,2 van een seconde tekort in de sprint naar de finish/het podium en ging ik als vijfde over de streep.

Ik kan wel zeggen dat ik onderdeel uit maakte van een meest close finish ever in de WSSP 300! Greg, mijn Amerikaanse fan, die nog steeds in Europa vertoeft en ook nu weer bij de race in Jerez van de partij was, omschreef het als  “A helluva race”.

Ik had dit weekend liever op het podium gestaan, maar ben niet ontevreden en samengevat: zonder vooraf te trainen, tussen de examens door, toch maar mooi de eerste pole voor KTM gepakt (én tevens als eerste rijder uit de B-groep), drie goede starts, veel kopwerk, lekker veel in beeld geweest, een bak ervaring opgedaan en gestegen van de achtste naar de zevende plek in de eindstand. En ook nog eens de snelste ronde met een WSSP 300-machine op Jerez!

 
?

 Randy van Maasdijk