Victor’s blog 56

In Portugal verliepen de vrije trainingen én kwalificatie uitstekend. Eigenlijk dacht ik dat ik pole position had in de kwalificatie, maar een Spaanse rijder reed in de laatste ronde nog net 0,2 sneller. Jammer, maar wel starten vanaf de eerste rij.

De startprocedure duurde wat lang, het was 35 graden ? en daardoor werd mijn motorblok te heet. Ik besloot om gelijk aan kop te gaan rijden om zoveel mogelijk wind te vangen om de motor te koelen. Dat lukte, maar helaas verloor ik door het verder oplopen van de temperatuur te veel vermogen om deze positie vast te kunnen houden. Ik zakte terug en in het gevecht kon ik niet dezelfde lijnen rijden als in de trainingen en dan blijven de rondetijden achter. Door onder andere nog later te remmen kon ik net volgen. Zoals gewoonlijk was het zeer spannend, want de onderliggende verschillen in de top 10 zijn erg klein en zijn er veel positiewisselingen. Uiteindelijk ging ik als tiende over de finish en natuurlijk was de teleurstelling groot.

Ik sta nu als ‘rookie’ zesde in het Wereldkampioenschap en heb als enige rijder alle wedstrijden nog punten gepakt, dus ik mag niet klagen. Maar het is wel zuur dat je door een technisch ongemak al een paar keer een podiumplek niet kan halen. Het team werkt hard, we hebben goed materiaal, dit kan gebeuren bij een mechanische sport. Eén ding is in ieder geval zeker: we hebben ons weer laten zien ?

Het weekend van 27 t/m 29 september hebben we weer een nieuwe kans in Frankrijk (circuit Magny-cours). Dat is een circuit met veel bochten. Vorig jaar was ik daar snel, alleen kwam ik toen in de race ten val door een fout van een andere coureur.