Victor’s blog 57

Het jaar 2018 was een mooi leerjaar in het gecombineerde Duitse (IDM) en Nederlandse (ONK) Supersport 300-kampioenschap. Ik mocht zelfs tijdens het einde van het raceseizoen mijn debuut maken in het World Supersport Wereldkampioenschap. Enkele raceteams lieten direct weten dat ze wel belangstelling hadden voor 2019. Aan “ons” de taak om het juiste team te selecteren en het daarbij benodigde budget te vinden…

Eind november 2018 kregen we een uitnodiging van het Duitse team Freudenberg om naar Spanje te komen om te testen. Als ik snel genoeg was, wilden zij met mij in onderhandeling. Ik heb daar laten zien dat ik, naast snelle rondetijden neerzetten, ook goed ben in het afstellen van de motorfiets. De KTM past perfect bij mijn rijstijl. We hebben gelijk zaken gedaan. Ik had het geluk dat mijn hoofdsponsor erbij was, dus de deal was snel beklonken.

Het seizoen 2019 ben ik gelijk goed begonnen. Het startveld bestaat uit meer dan 50 rijders, waarvan er slechts 36 deelnemen aan de hoofdrace. Ik heb tot nu toe in alle wedstrijden punten verdiend en strijd mee in de kopgroep. Sterker nog, ik ben de enige rijder die in iedere verreden race dit seizoen punten heeft gescoord. In Jerez heb ik tevens gezorgd voor de eerste Pole-position voor KTM. We staan met ons team op de tweede plaats en ik ben er trots op dat ik daaraan bij heb kunnen dragen!

De zesde plaats in de tussenstand van het kampioenschap staat momenteel op mijn naam en ik ben nog steeds aan het verbeteren. De samenwerking met het team Freudenberg verloopt ontzettend goed. Dit is voor beide partijen een reden om het contract al vroeg te verlengen. Dat betekent dat we ook in seizoen 2020 samen actief blijven in de lichtste klassen van het World Superbike-kampioenschap!

Deze lijn wil ik graag doortrekken tijdens de race dit weekend op Magny Cours, helemaal tot aan de finalerace van het seizoen in Qatar. Ik ga er vol voor! En via deze weg wil ik de mensen die dit mogelijk maken voor mij, zoals mijn rijderscoach Hans Smees en alle sponsoren, nogmaals enorm bedanken voor hun hulp en betrokkenheid.