Victor’s blog 59

In 2020 rijd ik in een nieuw team van Lentink Sports Racing. Dat is een ander team dan ik afgelopen najaar dacht, toen ik mijn contract bij het Duitse KTM-team nog verlengde. De intentie was er ook zeker om door te gaan, maar door budgettaire problemen en miscommunicatie is het anders gelopen.

Het is jammer dat het zo gelopen is, want ik denk namelijk dat ik in de Supersport300-klasse komend seizoen echt kans had om wereldkampioen te worden. Afgelopen seizoen sloot ik het klassement af als vijfde, ondanks dat ik de meeste races last had van een motorblok dat te warm werd, wat resulteerde in minder vermogen en topsnelheid. Tóch een goed resultaat.

Komend seizoen ga ik strijden in het Duitse IDM-kampioenschap in de Supersport600-klasse en het ONK op een Yamaha. Er is een meerjarenplan uitgedacht en dat zou kunnen leiden tot deelname aan het WKSupersport600 in 2021 of 2022. Dat is natuurlijk afhankelijk van hoe het gaat qua prestaties.

Deze week start ik met het team met een intensief wintertrainingsprogramma in Zuid-Europa. Zo zullen we o.a. op het circuit van Almería, Valencia en Portimaõ gaan testen om zo op tijd klaar te zijn voor de eerste officiële race van het seizoen.