Victor`s Blog 6

07-09-’17: TRAINEN EN RACE MISANO MET RED BULL MOTOGP ROOKIESCUP

Vorige week ben ik weer aan het trainen geweest met de supermotard, dit keer op de juniortrack in Assen. Door lekker te driften en sliden, werk je aan de motorbeheersing. Het is natuurlijk niet te vergelijken met rijden op een KTM 250 RC of Yamaha R6, maar bij gebrek aan beter heb je wel a lot of fun.

Aankomend weekend heb ik een race in Misano, Italië. Misano is een circuit met veel korte bochten, waarbij de kwalificatieplek van belang is omdat de eerste paar bochten scherp zijn, hier kun je plekken winnen maar ook verliezen. Het is één van mijn favoriete stuur-circuits.

Racen doe ik alleen op zaterdag, omdat het in Italië op de zondag na de MotoGP zo ontzettend chaotisch is dat we niet eens kunnen rijden. Alle Rossi- en MotoGP-fans klimmen dan over de hekken, lopen het circuit op en gaan op weg naar het podium. Zo wordt rijden voor de Rookies onmogelijk.

Hans Smees uit Harreveld (antwoord quizvraag uit mijn vorige blog), ex 250cc GP-coureur, gaat met mij mee naar Misano. Hij heeft besloten mij dit seizoen te gaan ondersteunen, ben ik blij mee! In Misano gaat Hans ff buurten bij raceteams, want de voorbereidingen voor raceseizoen 2018 zijn al weer in volle gang.

Kijk ook eens naar mijn blog(s) en die van mijn collega’s op de Rookies Cup-website. Klik hier voor mijn laatste blog, die wel in het Engels is!

Victor, Like a Rocket ?