Victor`s Blog 7

14-09-’17: LIKE A ROCKET ?

Zondag weer thuisgekomen uit Italië. In de race ben ik als 12e gefinisht. Niet heel blij mee, maar toch nog de best geklasseerde Nederlander. We kregen de motor niet goed afgesteld en daardoor was hij heel onstabiel (chatter) tijdens de race. Ik heb erg veel geluk gehad want ik was “hem” bijna kwijt op het rechte eind van het circuit met een snelheid van 240 km. De race uit kunnen rijden door de stuurdemper op te schroeven en e.e.a. te compenseren ?

In de “B&B Castella” (een soort kasteeltje van meer dan 100 jaar oud) waar we logeerden was het wel cool. De eigenaar Stefano was ook motorfanaat en hij had een hele verzameling motoren en racefietsen in z’n schuur staan. Wat een prachtige exemplaren, het leek wel een museum. Ook had hij een relax ruimte ingericht met klankschalen, dit zijn metalen schalen uit het Himalayagebied. Vroeger werden deze gebruikt bij ceremonies en als offerschaal in tempels. Tegenwoordig worden deze schalen gebruikt als klankinstrument, de mooie serene klanken geven ontspanning. Je kunt je er makkelijk door mee laten nemen, even de dagelijkse beslommeringen loslaten. Nou, ik kon wel een sessie gebruiken, want ik baalde er behoorlijk van dat we de afstelling van de motor niet goed kregen, hahaha

Wat ook erg leuk was, dat we met Greg and Jane “mijn Amerikaanse Fans” zaterdagavond na de race een heerlijke pizza zijn gaan eten. Greg hebben we vorig jaar ontmoet in Jerez (Spanje). Hij zat toen bij ons in het hotel. Het klikte zo goed met hem, dat we het hele jaar contact gehouden hebben en hij speciaal voor mij naar Italië kwam. Ze willen heel graag dat wij in de winter naar Amerika komen om daar te gaan mountainbiken, skiën én racen.

Van het weekend ga ik -op uitnodiging- crossen. Ik verheug mij hier enorm op. Lijkt mij gaaf om door een weiland te raggen in plaats van op asfalt rond te scheuren.
Dan nog een weekje naar school en 20 september vertrek ik voor de laatste race van de Red Bull MotoGP Rookiescup naar Aragon (Spanje).

Victor, Like a Rocket ?